14.3 C
Amposta

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre s’afegeix al Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre participa, un any més, en la commemoració del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria (ACR), que se celebra cada 16 d’octubre.

Concretament, la programació ha estat la següent: conscienciació i demostració de les maniobres de Suport Vital Bàsic i ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) a alumnes d’escoles de Móra d’Ebre Al Passeig del Pont de Móra d’Ebre, instructors de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre han col·laborat en els actes que han preparat la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre i els Serveis Territorials d’Educació, pels alumnes de les escoles Santa Teresa i Lluís Viñes de Móra d’Ebre.

M. Pilar Vallano i Raül Olivan, instructors de l’Hospital ha participat en una entrevista a Radio Móra d’Ebre Instructors de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, instructors del Departament d’Educació i representants de l’Ajuntament de Móra d’Ebre han explicat les activitats que es duran a terme al municipi pels alumnes de les escoles per conscienciar-los de la necessitat d’actuar davant d’una ACR.

Activitats al vestíbul de l’Hospital

Al vestíbul de l’Hospital, els instructors han explicat la necessitat d’actuar davant d’una ACR. Hi havia plafons informatius amb imatges de les maniobres bàsiques i també s’han repartit pins amb un dibuix d’un cor i unes mans realitzats pels residents de la Unitat Sociosanitaria del centre.

L’aturada cardiorespiratòria o aturada cardíaca és la interrupció sobtada, inesperada i potencialment reversible de la respiració i la circulació sanguínia espontànies a conseqüència d’un procés patològic agut. Aquesta situació es reconeix quan hi ha una persona inconscient i que no respira amb normalitat. L’ACR és una emergència mèdica que requereix atenció urgent. L’inici immediat de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) pot quadruplicar les possibilitats de sobreviure i l’ús d’un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) pot augmentar-la encara més.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -