EbreNotícies

L’històric polític i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, deixa la política

L'alcalde de Vila-seca va fer l'anunci en una conferència de balanç de l'estat del municipi aquest dimarts a la nit

ACN Vila-seca .- Josep Poblet deixa la política. El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, que durant anys ha estat l’home fort de CDC –actualment PDeCAT- a la demarcació de Tarragona va anunciar la seva decisió durant una conferència sobre l’estat del municipi aquest dimarts a la nit al nucli de La Pineda. Ho va fer amb un discurs farcit de dades estadístiques i reiterant, un cop més, el seu distanciament amb l’actual rumb del “procés” en un municipi on la força electoral exhibida pels partits espanyolistes en les eleccions al Parlament o estatals no li ha fet perdre mai uns comicis municipals. Després d’ocupar l’alcaldia durant 26 anys i la presidència de la Diputació durant dotze, Poblet diu que la seva marxa és fruit d’una decisió personal.
L’alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona ha explicat a l’ACN que esgotarà els mesos que li queden de mandat fins les pròximes eleccions municipals del 25 de maig. Un cop es nomenin els nous dirigents de les respectives corporacions, Poblet farà efectiva una decisió que, assegura, ha estat meditant i consultant amb els seus col·laboradors durant l’últim any. Posarà així punt i final a una trajectòria de 32 anys, que va començar com a regidora de l’Ajuntament de Vila-seca. Llicenciat en Geografia i Història i tècnic en excedència de Caixabank, ha dedicat més de mitja vida –té 62 anys- als afers públics i institucionals.

Diu que “en absolut” ha influït en aquesta decisió la situació política general de Catalunya i la seva posició distant respecte el rumb del “procés”. En el seu discurs d’aquest dimarts a la Pineda, ell mateix recordava com el consistori va rebutjar integrar-se a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) perquè no havia “una majoria política” favorable al carrer, però va defensar el dret de votar el futur del país, recorda. “Les coses fa temps que tenen elements d’incertesa, però no me n’allunyo. Podia no haver-me presentat a les eleccions de 2015. Ho he fet quan he cregut que era el moment que ho havia de fer”, ha subratllat. Diu que va copsar l’estat d’opinió dels veïns, la valoració del trajecte i la feina feta al llarg d’aquestes més de tres dècades.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close