14.3 C
Amposta

L’Euromed anirà amb retard com a mínim fins divendres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El nou servei de tren ràpid entre Barcelona i València comença amb mal peu. En el dia de l’estrena la majoria d’Euromeds van circular amb entre 10 i 20 minuts de retard i aquesta serà la tònica almenys durant els propers dies. I és que, segons ha pogut saber RAC1, la nova variant de Vandellòs no funcionarà a ple rendiment com a mínim fins divendres.

El motiu és que en el primer dia de servei els tècnics van trobar diverses fallades als sistemes en el tram del corredor mediterrani. Per garantir la seguretat a la línia, fins divendres els trens aniran a velocitat reduïda en el nou tram de Tarragona a Vandellòs i, per tant, sumaran alguns minuts de retard a l’horari previst, sobretot en sentit València.

Retards de fins a mitja hora el primer dia

Tot plegat després d’un primer dia en què la major part d’Euromed van circular tard i malament per incidències a la nova variant però també fora d’ella. Sense anar més lluny, el viatge inaugural va sumar 32 minuts de retard per quatre problemes diferents. Entre els quals, una aturada no prevista a Vinaròs i una avaria en un dels senyals del nou traçat.

Però el nou servei ràpid encara té una complicació més. A diferència de la línia Barcelona–Madrid (per on només circulen els trens d’AVE-TGV), l’Euromed comparteix les vies amb els trens regionals, amb els de mercaderies i, de Castelló a València, també amb els Rodalies. I una avaria de qualsevol d’ells pot causar un efecte dòmino a la resta.

Ferrmed avisa que la ruta quedarà col·lapsada d’aquí a cinc anys

De fet, l’associació Ferrmed avisa que la ruta Barcelona–València de tren quedarà col·lapsada d’aquí a cinc anys si no se separa el trànsit de passatgers i el de mercaderies per dues línies diferents. Aquest lobby empresarial també creu que és un error haver tancat la línia de la costa per on passava l’Euromed, però també els regionals que connectaven ciutats com Salou i Cambrils.

Font: RAC1

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -