14.3 C
Amposta

L’escriptora Asunción Cesena guanya el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre 2022

El guardó literari convocat per l'ajuntament de Vinebre compleix quaranta anys i és el més antic de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat dimecres a la nit la plaça 1 d’Octubre de Vinebre va acollir el sopar literari del Premi Narrativa Ribera d’Ebre. El guardó, que enguany ha arribat a la quarantena edició, ha reconegut la novel·la La corona esquerdada de l’escriptora mataronina Asunción Cesena Caparrós. El jurat l’ha escollit entre els cinc originals que s’havien presentat a concurs. Es tracta d’un relat d’intriga que especula des de la ficció sobre el llinatge dels borbons i posa el focus en el naixement del rei emèrit Joan Carles I. L’autora, que no ha pogut ser presencialment a l’acte, ha fet arribar un text en el qual ha desitjat que “tan de bo la literatura en català, i el certamen de la Ribera d’Ebre n’és un bon exemple, aporti un granet de sorra per fer una societat millor i més justa”. El premi té una dotació de 3.000 euros i inclou la publicació de l’obra a la col·lecció Notes de Color de Cossetània Edicions. En el transcurs del sopar també s’ha presentat la novel·la Joana, del gironí Francesc Duch Casanova, guanyador l’any passat. Joana és una història que qüestiona les relacions de parella i aborda temes tabú com els vincles familiars i la maternitat.

L’acte, que s’ha celebrat amb la façana del palau renaixentista de Ca don Joan com a teló de fons, ha estat presidit per la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge. Verge ha reconegut “el conjunt d’alcaldes i alcaldesses de Vinebre que han concebut aquest premi, que l’han tirat endavant i l’han mantingut, i que l’han convertit en un certamen important no només per al conjunt del Principat, sinó també de tots els territoris de parla catalana”. A més, ha recordat que en aquestes quaranta edicions del Premi han estat guardonades dotze dones, el 27,5% dels guanyadors i guanyadores: “Segurament és un percentatge que ha anat millorant els darrers anys, però cal reivindicar més presència d’autores i també personatges femenins a la literatura del nostre país, per explicar la vida des de perspectives, matisos i experiències que recullin la diversitat de la nostra societat“.

L’acte, que es va celebrar amb la façana del palau renaixentista de Ca don Joan com a teló de fons, va estar presidit per la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge. Verge va reconèixer “el conjunt d’alcaldes i alcaldesses de Vinebre que han concebut aquest premi, que l’han tirat endavant i l’han mantingut, i que l’han convertit en un certamen important no només per al conjunt del Principat, sinó també de tots els territoris de parla catalana”. A més, va recordar que en aquestes quaranta edicions del Premi han estat guardonades dotze dones, el 27,5% dels guanyadors i guanyadores: “Segurament és un percentatge que ha anat millorant els darrers anys, però cal reivindicar més presència d’autores i també personatges femenins a la literatura del nostre país, per explicar la vida des de perspectives, matisos i experiències que recullin la diversitat de la nostra societat“.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -