14.3 C
Amposta

L’Escolania de Montserrat actuarà a Tivenys en commemoració del 250è aniversari de l’Església

El concert serà el divendres 7 de juny a les 20:30 h de la tarde

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el marc de la celebració dels 250 anys de la consagració de l’Església Parroquial de Sant Miquel i Sant Benet de Tivenys, el proper 7 de juny, a les 20.30 h, actuarà l’Escolania de Montserrat a l’Església de Tivenys.

El diumenge 3 de desembre de 2023 van començar els actes en commemoració d’aquests 250 anys de consagració de l’Església i ara a l’estiu arriben a l’equador amb diversos actes d’entre els quals destaca aquest concert de l’escolania de Montserrat, però també hi haurà la celebració de la Festa de Sant Benet amb la benedicció d’una nova imatge del sant, la baixada de llaüts des de Tivenys a la Cava i l’agermanament d’ambdues parròquies que comparteixen el mateix patró, i la gran celebració de la Festa de Sant Miquel.

Les entrades es poden adquirir al Restaurant lo Parque, av. Generalitat, s/n de Tivenys, i al Grup Informàtic de Serveis (GIS), c/ Vergés Paulí, 2 de Tortosa.

Cartell del concert de l’Escolania de Montserrat a Tivenys. 2024.

Dades d’interès

L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa. Ja en el segle XIII, apareix en el Monestir benedictí i Santuari marià de Montserrat un petit grup de nois que, per mitjà de la pràctica del cant i de diversos instruments musicals, estan al servei d’aquest lloc tan singular. Al llarg dels segles, han sorgit compositors i intèrprets remarcables de l’anomenada Escola Musical Montserratina.

Sota la direcció i llarg mestratge del pare Ireneu Segarra Malla durant gairebé tota la segona meitat del segle XX, l’Escolania va internacionalitzar-se enregistrant nombrosos discs i començant a participar en festivals o portant a terme gires internacionals de concerts. Els darrers anys, l’Escolania ha fet nombroses gires de concerts a països com Estats Units, Xina, Itàlia, Alemanya, Rússia, Hongria, Suïssa, Bèlgica, França i Polònia, a més de nombrosos concerts a Catalunya. I ha enregistrat els discs Salve Regina, amb obres del pare Ireneu Segarra, i Música espiritual contemporània, amb música pensada per l’espai d’art Sean Scully de Santa Cecília de Montserrat.

Actualment, l’Escolania està formada per més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents d’arreu de Catalunya. Durant els anys que estudien a Montserrat al matí fan els ensenyaments generals, i a la tarda els estudis de música. Cada escolà estudia dos instruments, el piano i un segon instrument a escollir, a més de llenguatge musical, orquestra i, no cal dir, el cant coral, que constitueix l’especialitat de l’Escolania. Des del 2014, l’Escolania actua sota la direcció de Llorenç Castelló Garriga al qual acompanya al piano i l’orgue Mercè Sanchis Bros.

La finalitat de l’Escolania, avui, com en segles passats, és la participació diària en la pregària del santuari, juntament amb la gran afluència de pelegrins de tot el món. Així mateix, és funció de l’Escolania la difusió de la música sacra, tant d’autors propis de la mateixa Escola Montserratina, com de compositors internacionals.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -