14.3 C
Amposta

L’escola Enric Grau Fontseré de Flix rep el Premi ‘Participa a l’Escola’ pel seu projecte educatiu

Fruit d’aquest treball, Flix s’ha convertit en el poble més petit de Catalunya amb Consell d’Infància i Adolescència i on els més joves tenen veu en decisions de la comunitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’escola Enric Grau Fontseré ha rebut avui el Premi Participa a l’Escola en la modalitat de municipis de fins a 20.000 habitants pel seu projecte “Fem escola, totxs sumem“. Una iniciativa que va néixer després d’un procés participatiu en què es van involucrar famílies, alumnat i mestres. Fruit d’aquest treball, Flix s’ha convertit en el poble més petit de Catalunya amb Consell d’Infància i Adolescència i on els més joves tenen veu en decisions de la comunitat. Un dels exemples més recents és la campanya que van impulsar per conscienciar a les institucions sobre la necessitat de construir un pas de fauna salvatge, per tal de protegir les llúdrigues que travessen la carretera que passa per la localitat. Ara la Generalitat ja ha licitat les obres per fer aquest pas, que s’espera que redueixi el risc d’atropellament d’exemplars d’aquesta espècie protegida.  

El director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques del Departament de Presidència, Jaume López Hernández, ha destacat l’impacte del projecte al poble perquè “tots vosaltres heu teixit una xarxa que us dona fortalesa, us fa rics en capital social. Un dia us convertireu en ciutadans amb el dret de demanar que es facin coses i col·laborar a fer-les. Cal que ja us impliqueu i sentiu que sou escoltats”, ha dit. Per la seva banda, la directora general de l’Alumnat del Departament d’Educació, Anna Chillida Fibla, ha subratllat que “amb la vostra veu transformeu la vostra escola i el vostre municipi. Sou un exemple a seguir per altres escoles”.

A l’acte de lliurament del premi també hi ha participat l’alcalde de Flix, Francesc Barbero Escrivà; la directora de Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló Margalef i tota la comunitat educativa de l’escola. 

Nova convocatòria del Premi Participa a l’Escola

Enguany se celebra la 15a edició d’aquest premi que té per objectiu reconèixer i encoratjar les escoles i instituts que, més enllà de la seva tasca educativa i formativa, treballen per fomentar els valors de la democràcia entre els més joves. Des del 2009  s’han guardonat gairebé 30 centres ubicats en territori català que han dut a terme experiències de participació que han contribuït a l’empoderament de l’alumnat en la gestió i la vida dels centres. 

Ara, i fins al pròxim 26 de juliol, la convocatòria està oberta per als centres educatius de primària i secundària que vulguin presentar els seus projectes. L’escola guanyadora rebrà un premi de 8.000 €. Les sol·licituds es presenten en línia.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -