14.3 C
Amposta

Les Terres de l’Ebre, no només (som) números

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les Terres de l’Ebre representem el 2,3% dels habitants de Catalunya i el 10,3% de la superfície de Catalunya. Tot i que aquest és el pes relatiu que tenim; natros ho veiem d’una altra manera.

La gent de les Terres de l’Ebre tenim una gran identitat i personalitat, sempre hem cregut en un futur millor, això sí, treballant. La nostra gent és creativa, emprenedora, amb uns nivells de cohesió i estabilitat social i d’activitat propis de societats avançades. I aquesta situació no ens ha de conformar. Una vegada més ens hem de conjurar tots plegats per fer front a les crisis i afrontar aquests moments de transformació esprement totes les nostres oportunitats.

Les Terres de l’Ebre ens ubiquem en una posició geogràfica immillorable, un territori amb una gran diversitat; som part de la Catalunya Sud i volem participar plenament del seu desenvolupament. Si a les Terres de l’Ebre ens va bé, també li anirà bé a Catalunya. Som el punt de trobada natural entre Catalunya, el País Valencià, l’Aragó i sortida natural cap al mar. Som la cruïlla de l’Eix de l’Ebre amb l’eix Mediterrani. El rol que juguen les infraestructures en competitivitat i desenvolupament d’un territori és clau, i per les Terres de l’Ebre el node de comunicacions d’aquesta cruïlla encara no s’ha completat. Cal, encara, reivindicar el desdoblament de l’Eix de l’Ebre, la variant de l’N-420, l’N-240, la C-43, l’A7, la sortida de l’AP-7 al Montsià, així com el corredor del mediterrani o l’estació intermodal a l’Aldea.

Aquesta voluntat de ser i estar demana una política de promoció activa de sòl industrial i activitat logística. Cal promoure i donar suport a totes les expectatives, on també l’accés a les tecnologies de la informació i comunicació juguen un paper clau. Un cop més reclamem la connexió de tots els pobles de les Terres de l’Ebre a través de la fibra òptica, ens hi juguem, el ser i estar dels nostres pobles, del nostre Món Rural. L’esforç que de vegades ens demana l’administració per adaptar el sector no va acompanyat amb les facilitats que hauria de donar l’administració. Per això per al PDeCAT és una prioritat la creació de la Secretaria del Món Rural, que escolti, faciliti i desplegui tota aquesta transversalitat.

Des del PDeCAT no podem deixar de denunciar l’abandonament de les administracions en la salvaguarda d’un patrimoni de gran valor ambiental que d’ells depèn, i em refereixo al Delta de l’Ebre. Ens posem al costat de la Taula de consens del Delta per reclamar totes les mesures i accions necessàries per a la seva salvaguarda. El desenvolupament dels diferents sectors econòmics i socials i l’orientació del futur de les Terres de l’Ebre fa necessari establir mecanismes de participació i coordinació. L’administració ha de ser molt més eficient en la seva gestió i ho serà de tant en tant hi sigui dins el territori, i el desplegament de la Vegueria Terres de l’Ebre n’és la clau.

Volem ser actors principals en les transformacions que estan esdevenint al món. Les tecnològiques i digitals, les demogràfiques i socials, les energètiques i mediambientals.

I ho farem! Sense renunciar a res, treballarem per la independència del nostre país com a l’opció per aconseguir els nostres recursos, drets i llibertats. Perquè continuem tenint la voluntat de SER i ESTAR a les Terres de l’Ebre.

Carles Luz, alcalde de Gandesa i candidat del PDeCAT

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -