14.3 C
Amposta

Les pimes catalanes reclamen al Govern que abandoni l’intervencionisme contra les empreses

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’AECE com a membre del Consell Territorial de la PIME de Foment del Treball (CTP) dona suport al “Manifest de la PIME espanyola per la llibertat d’empresa” presentat per CEPYME en la seva recent assemblea general anual. Aquest document defensa la voluntat dels petits i mitjans empresaris de dur a terme la seva activitat amb llibertat i, a més, censura l’atac reiterat que reben els empresaris: des del diàleg social i la negociació col·lectiva, passant la sobreregulació o els intents de control de l’empresa, passant per la intervenció salarial, els costos socials o la fiscalitat.

El president del CTP, Xavier Panés, a més de donar-hi suport ha afegit que “les pimes estem patint una situació cada vegada més insostenible a causa de la creixent intervenció governamental, la sobre regulació i l’increment constant de càrregues fiscals i burocràtiques”. Per Panés, “aquestes polítiques no només afecten la nostra capacitat per créixer i generar ocupació, sinó que també estan erosionant la cultura empresarial i estigmatitzant la figura de l’empresari”.

El president del Consell de les pimes catalanes ha assegurat que “és fonamental que el Govern escolti les nostres demandes i actuï en conseqüència” i ha demanat “el cessament de les polítiques intervencionistes que limiten la nostra flexibilitat i autonomia, així com una major valoració i respecte pel diàleg social entre treballadors i empresaris”. El CTP defensa que les petites i mitjanes empreses necessiten un marc regulador que incentivi la inversió, la innovació i la productivitat.

Un element que també subratlla el CTP sobre el Manifest de la PIME per la Llibertat d’Empresa és la importància d’una fiscalitat justa i equilibrada. Panés ha apuntat que “les actuals càrregues fiscals estan llastrant la nostra competitivitat i capacitat de creixement” i que, per tant, “és imperatiu trobar alternatives que no recaiguin exclusivament en les empreses i que permetin un desenvolupament sostenible del sistema de seguretat social sense comprometre la nostra viabilitat”.

Des del CTP i totes les organitzacions de pimes que el componen, es fa una crida a totes les organitzacions empresarials, empreses, treballadors i societat en general a unir-se en suport a aquest manifest. Les pimes catalanes secunden plenament les demandes del manifest, que advoquen per una major flexibilitat, un respecte real al diàleg social, i una fiscalitat justa que no llastri la nostra competitivitat.

Redacció

  - Anunci -
  - Anunci -

  Més articles

  - Anunci -

  Actualitat

  - Anunci -
  - Anunci -