14.3 C
Amposta

Les obres de construcció de les guardes de protecció del Delta de l’Ebre es reprendran la setmana que ve

Les obres havien estat posades en pausa per a respectar el cicle de nidificació d'aus i altres aspectes ambientals

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha anunciat aquest matí de divendres que les obres de construcció de les guardes de protecció del delta de l’Ebre es reprendran la setmana vinent, després d’un atur temporal degut a l’època de nidificació d’aus.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’Estratègia Delta i té com a objectiu principal la restauració i millora dels camins de guarda, amb una longitud total d’uns 60 quilòmetres amb un pressupost total de 40 milions d’euros, dels quals ja s’han invertit sis milions en fases anteriors.

Les obres, que havien estat posades en pausa per a respectar el cicle de nidificació d’aus i altres aspectes ambientals, reprenen ara el seu curs amb l’objectiu de reforçar la protecció del delta de l’Ebre, una àrea de gran valor ecològic i ambiental.

En relació amb les preocupacions que afecten algunes de les finques d’arrossars de la zona, el Conseller Mascort ha assenyalat la necessitat d’explorar solucions “estructurals” per abordar la salinització dels terrenys, i que “hem de ser capaços de posar aigua dolça i drenar els sols, encara que reconeguem que no serà una tasca fàcil”.

Aquesta visita ha sigut la primera visita oficial al delta de l’Ebre del Conseller Mascort reafirmant així el compromís del Govern amb la protecció i la restauració d’aquest important espai natural.

Un tram de canal al delta de l’Ebre, on s’ha situat una estació de bombeig. ACN

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -