14.3 C
Amposta

Les Nits de Tyrika enfilen el segon i darrer dia amb actuacions tan potents i trencadores com les del primer dia

Al llarg d’avui també es pot visitar el jaciment arqueològic al migdia i, a primera obra de la tarda, gaudir de la xerrada sobre el corn marí

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Després de les actuacions de la primera jornada, ahir a la tarda-nit, el festival es prepara per a viure el segon i darrer dia, amb actuacions amb tanta força i contundència com les que es van poder viure ahir en el recinte del Parc arqueològic de La Moleta del Remei d’Alcanar.

Ahir van posar música i art a la nit canareva, el so experimental de MRT; l’electrònica d’UNAM, acompanyat de la pintura en directe d’Eirene; el post-rock de Gambardella, acompanyant la poesia de Martí SalesFotocopia i el seu teckno punk primari, i les dijeis, SabineFireFly Juanita Ramirez. A més, es van poder admirar els quadrets emmarcats en el projecte ReIBERar’T”, de reinterpretació del corn marí ancestral canareu, que encara es podran veure avui; escoltar la lliçó magistral de l’arqueòleg David Garcia, sobre la importància de Tyrika dins del mon iber, i beure vi acompanyat, és clar, de caragols marins, envoltats d’oliveres mil·lenàries.

Avui, segon i últim dia del festival que és d’accés lliure, es podrà viure la 1a Free Impro Tyrika, a càrrec de set espases de la jam session Amadeu Marín, Jesús GallardoJuanjo Llopis, Jose Pitarch, Miguel Ángel Marín, i Roqui Albero, coordinats pel saxofonista canareu Jorge Martorell; l’obra d’experimentació sonora Polifeme, que té com a base rítmica els batecs del cor de l’artista;el quartet d’electrònica experimental Mecánica Clásica, amb la música del qual improvisaran dansa contemporània les ballarines Sabrina Ribes & Remei Cano;el trio madrileny Mohama Saz, que amb el seu rock fusió psicodèlic i simfònic de sons mediterranis, segur que aixecarà al públic de la cadira, i Fuck Noise, una parella d’electrònica experimental, de techno punk fosc i industrial. No hi faltarà la música de les dj’s Choche Machine, Laura Victoria & Matilda i Miss_Tra i una sorpresa de tancament de festival.

Al llarg d’avui també es pot visitar el jaciment arqueològic al migdia i, a primera obra de la tarda, gaudir de la xerrada sobre el corn marí trobat a les excavacions canareves, a càrrec de l’especialista en escultura i investigació en el camp de l’art i l’arqueologia sonora, Vicent M. Anglès, que també presentarà la seua creació per al festival, una escultura sonora.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -