Des d’aquest divendres 7 de febrer i fins al diumenge 9 de març, 48 restaurants d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i la Ràpita ofereixen menús especials amb la galera com a protagonista. La XII edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera arriba amb una novetat destacada: la incorporació de tres restaurants amb Estrella Michelin.
El Citrus del Tancat, del xef Aitor López a Les Cases d’Alcanar, i els establiments ulldeconencs l’Antic Molí i Les Moles, s’afegeixen enguany a la proposta gastronòmica. A més, els menús d’aquesta edició tornaran a comptar amb el maridatge dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta, reconeguda pel seu potencial vinícola i les seves garnatxes blanques.
Les jornades ofereixen un ampli ventall de propostes culinàries que van des dels tradicionals arrossos fins a elaboracions més innovadores, com la galera a la brasa amb perles de llima i salsa de Jack Daniel’s, el tàrtar de galera a la flama amb vermut casolà i algues kombu, o el caneló de galera i calçots amb beixamel de romesco i cruixent de formatge.
Redacció