14.3 C
Amposta

L’empresa Renalyse industrialitzarà el seu dispositiu per millorar els tractaments de la malaltia renal crònica

La companyia, derivada de la URV, obté 1MEUR d'inversió pública i privada per al desenvolupament del projecte

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’empresa Renalyse, derivada de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i coneguda com a CreatSens Health, desenvoluparà un dispositiu mèdic per millorar els tractaments de la malaltia renal crònica. El projecte ha rebut un milió d’euros procedents del fons Mind the Gap II juntament amb GENESIS Ventures, i comptarà amb la participació del programa Eurostars. Amb aquest finançament, la companyia podrà industrialitzar i certificar el seu producte de diagnòstic in vitro i arribar al mercat el 2026. El nou dispositiu, que també es diu Renalyse, serà capaç de mesurar de manera remota tres paràmetres claus per als pacients amb malaltia renal crònica, més de 90.000.000 només a la Unió Europea, segons dades facilitades per la URV.

Renalyse va ser creada l’any 2017 amb l’objectiu de desenvolupar un dispositiu mèdic per millorar els tractaments de la malaltia renal. Segons expliquen des de la URV, el projecte permetrà als pacients mesurar personalment aquests paràmetres, amb la finalitat de poder rebre una atenció immediata en el cas de patir problemes greus que puguin sorgir en el domicili. Aquests marcadors són capaços de prevenir afeccions com ara arrítmies, anèmies, deficiències greus i, fins i tot, malalties cardiopulmonars.

El nou dispositiu de diagnòstic i monitoratge de la malaltia renal crònica, que es troba en fase de preindustrialització, comercialitzarà una plataforma d’assistència per a ús personal, que podrà ser usada tant pels pacients des de casa, com pels metges des de les consultes d’atenció primària. Actualment, el seguiment d’aquests paràmetres es fa a través d’anàlisis de sang en laboratoris clínics o amb els dispositius de les àrees d’urgència dels hospitals, utilitzats per especialistes. La proposta de valor de Renalyse és un dispositiu més econòmic i que proporcionarà resultats immediats, de manera que el pacient podrà fer un seguiment de la seva malaltia des del seu domicili, sense necessitat de ser un expert.

Renalyse va sorgir com a companyia derivada de la URV amb el suport del Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTI). Es tracta d’una empresa biotecnològica que centra la seva activitat en el desenvolupament de plataformes i dispositius mèdics per a millorar la qualitat de vida dels pacients mitjançant el control de diferents paràmetres bioquímics.

Inversió d’un milió d’euros

Mind the Gap, el programa d’impuls a l’emprenedoria biotecnològica de la Fundació Botín, lidera el finançament del projecte amb una inversió de 500.000 euros. “Aquesta inversió reforça l’aposta de la Fundació Botín per fer costat a emprenedors espanyols que desenvolupen innovació biomèdica amb un alt impacte sociosanitari. Tenim l’obligació de continuar buscant noves maneres de transformar el talent en riquesa; per això, treballem perquè els descobriments dels nostres científics es converteixin en productes, serveis i tecnologies que generin desenvolupament econòmic i social”, ha assegurat Íñigo Sáenz de Miera, director general d’aquesta fundació.

En projecte també participa GENESIS Ventures, vehicle d’inversió gestionat per la consultora GENESIS Biomed i constituït el 2017 per 2.500.000 euros. L’objectiu és la inversió de tiquets de 25.000 a 100.000 euros en projectes early-stage del sector biomèdic. En concret, ha invertit 100.000 euros a Renalyse. “Aquesta empresa representa una gran aposta per al nostre dossier de companyies participades, desenvolupant un dispositiu de diagnòstic que canviarà la gestió clínica dels pacients amb fallada renal crònica; entrem a formar part del Consell d’Administració de la companyia amb molta il·lusió”, ha afirmat cofundador i CEO de GENESIS Biomed, Josep Lluís Falcó.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -