14.3 C
Amposta

L’EMD de Jesús activa una campanya de civisme anomenada “Jesús, cívic”

La campanya està adreçada a minimitzar els efectes dels abocaments incívics en illes de contenidors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’EMD de Jesús activa una campanya de civisme amb el nom “Jesús cívic”. Aquesta campanya tindrà diferents accions i la primera, represa després d’aquest període de coronavirus, és “Jesús cívic: cada cosa al seu lloc” adreçada a minimitzar els efectes dels abocaments incívics en illes de contenidors. Malgrat tots els esforços de tots els agents implicats i el compromís de l’equip de govern de fer controls diaris, l’índex de deixalles dipositades fora dels contenidors continua sense baixar. A través del personal propi de l’EMD i també mitjançant la participació ciutadana amb l’ús de l’aplicació Línia Verda es manté un control molt exhaustiu de l’estat dels contenidors, però de totes maneres es continua detectant una mala praxi, sobretot en alguns punts més conflictius.

Aquest primer “Cada cosa al seu lloc” tindrà continuïtat amb “No la cagues”, per conscienciar de la recollida d’excrements d’animals de companyia a la via pública, i amb “Aquí no”, per erradicar conductes incíviques d’excés de velocitat al nucli urbà i d’estacionaments indeguts.Ara, amb la brossa, es vol posar de manifest que cal potenciar l’ús de la deixalleria mòbil, que visita el poble de manera regular. Aquest servei facilita la recollida de residus de diferents tipus i de dimensions reduïdes, però també s’hi pot portar runa i altres objectes voluminosos.

A més, l’EMD assegura que cal seguir fent pedagogia de la possibilitat de recollida a domicili, “un servei a tindre en compte i molt important”. Si algú no pot anar a la deixalleria perquè no té vehicle o perquè el vehicle no té capacitat per transportar el voluminós, hi ha la deixalleria mòbil amb dospunts fixos, o bé a domicili, mitjançant una trucada telefònica al 607 235 607. Aquest servei de recollida a domicili es duu a terme els dijous de 7 a 12.30 hores principalment. Però hi ha el compromís des de l’Ajuntament de Tortosa de programar algunes recollides fora d’aquest horari establert, matins o tardes d’altres dies que no siguin els que el servei visita altres poblacions veïnes.

L’alcalde Víctor Ferrando destaca que “malgrat totes les mesures que hem dut a terme; malgrat les sancions efectuades per la Policia Local (que han augmentat aquests darrers dies); malgrat les millores en el servei amb franges de recollida; renovació de contenidors, etc.; malgrat la recollida a domicili; malgrat la deixalleria itinerant… l’incivisme pel que fa a la brossa continua sent el principal problema i tenim el compromís de seguir fent accions per disminuir els índexs i de fer pedagogia amb campanyes com aquesta: de manera autònoma com a EMD de Jesús, però també amb l’acompanyament de l’Ajuntament de Tortosa.”

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -