14.3 C
Amposta

L’embassament d’Ulldecona està tan sols al 9% de la seua capacitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La manca de pluges situa el pantà aproximadament al 9% de la seua capacitat amb 11 hm³ només per sota del d’Escalona i l’Algar, a València, encara amb menys reserves. I l’embassament de Maria Cristina tot just es troba a l’11% de la seua capacitat.

Si el final de l’any passat va oferir dades preocupants sobre reserva d’aigua als embassaments de la província, l’inici de 2020 tampoc ha portat bones notícies. La manca de pluges continua passant factura a les infraestructures hídriques de la província de Castelló que veuen com segueixen reduint els nivells d’aigua embassada. De fet, els embassaments castellonencs, emmarcats dins de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) es troben al 41% de la seua capacitat, tot just cinc punts per sobre del conjunt de la mitjana dels pantans de la Confederació.

Especialment crítica és l’estat de l’embassament d’Ulldecona, situat a la Pobla de Benifassà, a la província de Castelló. Els seus registres ofereixen dades alarmants, ja que supera de molt poc el 9% i arriba just a l’hectòmetre cúbic d’aigua embassada quan la seva capacitat màxima és 11 hectòmetres.

Malgrat la seua situació, Ulldecona no és l’embassament que pitjor està dins de l’estructura de la CHX perquè embassaments ubicats a la província de València com la presa d’Algar o Escalona, ​​al Baix Xúquer, estan amb menys reserves al 0% i 5,05%, respectivament, d’aigua embassada, segons data del 7 de gener.

Un altre embassament de Castelló també registra una situació complicada. És l’embassament de Maria Cristina, que tot just es troba a l’11% de la seua capacitat amb dos hectòmetres d’aigua embassada quan té una capacitat de 18. Millors registres ofereixen l’embassament més gran de la província, Arenós, que està al 37,9% de capacitat amb 52 hectòmetres cúbics i Sichar, també en el sistema Millars, que supera el 83% capacitat amb 41 hectòmetres.

Amb tot, els regants no tenen por pel proveïment d’aigua durant aquesta primera meitat d’any i confien que les pluges de la primavera puguin recarregar els pantans de cara a l’estiu.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -