14.3 C
Amposta

L’edifici del Carrilet i el CAP El Temple, els nous punts de vacunació sense cita prèvia a Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut ha trasllat el punt de vacunació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a l’edifici del Carrilet i al Centre d’Atenció Primària El Temple. Així, Tortosa disposa de dos punts de vacunació poblacional, en els quals no cal demanar cita prèvia. En tan sols un dia, aquest dijous, el nou espai del Carrilet s’hi han vacunat 126 persones de les quals 86 hi van assistir sense cita . El gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Joan Nin, ha fet aquest divendres una crida a la ciutadania perquè es vacuni, especialment, a la franja entre els 20 i 39 anys. Salut també té previst organitzar un punt de vacunació mòbil al campus de la URV de Tortosa per incentivar que els estudiants universitaris es vacunin.

Segons dades del Departament de Salut al voltant d’un 80% de la població adulta de les Terres de l’Ebre té la pauta de vacunació completa. Les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta són les que tenen un percentatge més elevat amb més del 80% de persones vacunades. En el cas del Baix Ebre i el Montsià es xifren en el 76% i 74%, respectivament. Pel que fa a les franges d’edat, un 51% dels infants, entre els 12 i 15 anys, disposen també de la pauta completa i un 60% tenen la primera dosi.

Un home a la zona d’acreditació al punt de vacunació de l’edifici del Carrilet de Tortosa. Imatge del 10 d’octubre del 2021. ACN

En canvi, la xifra de vacunats entre els 20 i els 39 anys és inferior i el percentatge se situa en el 68%. “Aquesta és la franja més complicada, si no s’acosten ells anirem a buscar-los”, ha afirmat Nin. Per això, ha explicat que el Departament habilitarà punts de vacunació mòbils al campus de la URV per incrementar el percentatge de vacunats entre la comunitat universitària i els més joves. Aquests espais s’habilitaran de forma “esporàdica”, ha detallat el responsable.

“En números generals, podem estar satisfets des del punt de vista de vacunació i epidemiològic a les Terres de l’Ebre; així si deixem de banda la covid-19 podrem recuperar la presencialitat de forma més continuada en l’àmbit de l’atenció primària”, ha assegurat Nin. Ara mateix, hi ha tres persones hospitalitzades per coronavirus i sis en situació més greu. “Al novembre havíem tingut 55 hospitalitzats sense comptar els sociosanitaris, estem en una situació estable”, ha valorat el gerent.

Salut també ha fet una crida al col·lectiu del centre d’alt rendiment d’Amposta perquè es vacunin i no descarta, si és necessari, desplaçar-hi un equip. “El missatge és clar que la gent es vacuni, nosaltres seguirem posant tots els mitjans per arribar al 90 i 100% de vacunació”, ha dit Nin. Els nous punts de vacunació també estaran operatius els dissabtes.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -