14.3 C
Amposta

L’Ebre segueix en elevat risc d’incendis malgrat el descens de les temperatures

Hi ha restricció d'accessos als espais naturals del Montsant, els Ports, Cardó-Boix i Tivissa-Vandellòs

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El cos d’Agents Rurals informa que aquest dimarts el perill d’incendi continua sent molt elevat a les Terres de l’Ebre i en el conjunt del sud de Catalunya, on hi ha 46 municipis a nivell 3 del Pla Alfa i la restricció d’accessos als espais naturals del Montsant, els Ports, Cardó-Boix i Tivissa-Vandellòs. El cos fa una crida a la prudència i a extremar les precaucions al medi natural.

Protecció Civil fa una crida a la prudència per evitar qualsevol situació de risc i es demanen a la ciutadania que no freqüenti el medi natural, especialment en hores de màxima insolació. Es demana trucar ràpidament al telèfon d’emergències 112 en cas de veure foc o fum.

A Catalunya, el 80% dels incendis són causats per les persones. La causa principal d’incendi forestal és la negligència en activitats humanes (imprudències provocades per menors d’edat, cendres mal apagades, crema de restes de poda en urbanitzacions, llançar burilles mal apagades, petards…). Per evitar els incendis, cal que siguem responsables en les nostres actuacions dins i fora dels terrenys forestals.

Pla Alfa 29 d’agost de 2023

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -