14.3 C
Amposta

L’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre difon amb el cinema els valors de l’economia social i el consum responsable

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La relació entre les violències masclistes i el consum convencional són cada dia més evidents. Una relació que es manifesta en els estereotips femenins amb que es publiciten les principals marques, en la taxa rosa o en la contradicció entre la lògica del capitalisme, basat en l’acumulació de benefici econòmic, i la lògica de la cura de la vida humana i de la natura. Aquest és el tema que analitza Fabricando mujeres, un documental  dirigit per la productora Al Borde Films per al SETEM a partir de l’estudi ¿Consumimos violencia? Un estudi que es va autodefinir com un procés col·lectiu d’aprenentatge i de creació de coneixement sobre les violències masclistes i el consum. Tant l’estudi com el documental analitzen quatre àmbits concrets on es manifesten aquestes violències contra la dona: el de l’alimentació, el dels productes de la llar, el de l’estètica i el de la mobilitat.

Fabricando mujeres serà el primer d’una sèrie de documentals i pel·lícules que l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre programarà al llarg de l’any amb l’objectiu de difondre els valors de l’economia social i el consum responsable al territori. “La idea és fer diversos passis en diferents municipis per tal d’arribar a més gent”, apunten des de l’Ateneu. Amb aquesta primera projecció, l’Ateneu se suma als actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona (8 de març) i es faran tres passis: el primer aquest dijous 5 de març a la Biblioteca de Gandesa (18:30 hores); el segon, el diumenge 8 de març al Casino Recreatiu d’Amposta (19:00 hores); i el tercer, el dijous 12 de març a l’auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita (20:30 hores).

No és la primera vegada que l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre promou la projecció de documentals sobre temes d’economia social al territori, però fins ara ho havia fet de manera esporàdica. Amb la nova etapa de l’Ateneu es vol reforçar aquesta aposta pel cinema com a eina per crear consciència amb més projeccions i es farà una selecció de temes que puguin tenir un especial interès al territori. Així, el segon documental que es projectarà serà Barbecho, en el corazón del despoblamiento, un documental de la Unión de Pequeños Agricultores i Ganaderos (UPA) sobre el despoblament rural a l’estat espanyol i un tema que afecta de ple a les Terres de l’Ebre. Les projeccions de Barbecho encara no tenen dates concretes però es realitzaran en diversos municipis ebrencs que clarament pateixen els efectes del despoblament.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -