14.3 C
Amposta

L’associació Petjades de l’Ebre gestionarà el refugi d’animals de Tortosa

El cost del servei se situa en 152.460 euros

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de divendres 1 de juliol, la gestió de les instal·lacions d’acollida d’animals de companyia de Tortosa té un nou adjudicatari: l’associació Petjades de l’Ebre. La protectora ha obtingut la puntuació més elevada en el procés de licitació del servei de captura, acollida, alimentació i manteniment dels animals de companyia abandonats o perduts, la neteja, manteniment i gestió del refugi municipal i la gestió de les adopcions. Precisament, aquest últim àmbit, el de l’adopció, ocupa un dels eixos més destacats del servei, “volíem reforçar que existissin campanyes per a visibilitzar els animals dins de la col·lectivitat, que es poguessin desenvolupar jornades de portes obertes, així com accions a les xarxes socials, per tal de fomentar entre la ciutadania la sensibilització amb el benestar animal, i també fomentar les adopcions a través de diverses campanyes a més de potenciar la figura del voluntariat”, ha detallat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, durant la presentació de la nova licitació.

En representació de l’associació Petjades de l’Ebre, la seua presidenta, Anna de la Cruz, ha explicat que estan “molt il·lusionades” i ha subratllat alguns dels aspectes que volen aportar amb la gestió del refugi d’animals. El més important és “que la gossera sigui un lloc de pas temporal fins que puguem retornar els animals perduts als seus propietaris o fins que puguem trobar-los una nova llar”, ha dit. Per a aconseguir-ho, ha avançat que desplegaran diverses accions concretes amb les quals volen estrènyer el lligam de la gossera amb la ciutadania, entre aquestes, una vol conscienciar de la necessitat i l’obligació que els animals duguin implantat el xip identificatiu, així com que estiguin registrats al cens de l’Ajuntament, “d’aquesta manera, en poques hores podem retornar l’animal a casa seua”, ha insistit de la Cruz. La segona consistirà en una campanya vinculada a Nadal i les èpoques de regals “per tal que la gent s’adoni que els gossos no són joguines, que són vides, i que quan els adquirim o els adoptem els hem d’acompanyar tota la vida”. També duran a terme jornades de portes obertes al refugi, o campanyes de sensibilització de l’alumnat a través del Pla educatiu d’entorn, amb activitats per a fer adonar els xiquets de la responsabilitat de tindre un animal a casa, o per tal que alumnat d’ESO pugui fer voluntariat al refugi municipal per reforçar el vincle amb els gossos.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha destacat el bon projecte presentat per l’associació Petjades de l’Ebre i n’ha destacat les ganes que han posat en presentar un bon projecte, “estic convençuda que faran una molt bona faena”, ha conclòs l’alcaldessa. La licitació té una vigència de tres anys, a comptar des de l’1 de juliol, quan es va formalitzar, i pot ser prorrogat per un any més. El cost del servei se situa en 152.460 euros.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -