14.3 C
Amposta

L’Associació de Joves Estudiants afirma que la resposta d’Educació a la crisi “no ha estat a l’altura”

Lamenten la no reducció de les ràtios a l'ESO, Batxillerat i FP i la manca d'informació en l'àmbit universitari

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) lamenta en un comunicat que el departament d’Educació hagi “tirat pel dret” en els plans d’actuació per la crisi de la covid sense tenir en compte la veu de l’alumnat i entendre la “complexitat” de la comunitat educativa. “Ens trobem amb elements com la no reducció de les ràtios (es mantenen a 30 persones a l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius), o que recaigui sobre els alumnes les tasques de neteja dels espais (a laboratoris i aules de tecnologia)”, lamenten. A més, consideren que no hi ha eines explícites per detectar casos de vulnerabilitat econòmica que garanteixi que tot alumne tingui accés als elements de protecció com mascaretes o gel hidroalcohòlic.

En l’àmbit universitari els preocupa el “menyspreu” cap a les institucions i afirmen que han de fer front a la pandèmia amb un finançament “ja completament insuficient en els temps precovid”. Per tot plegat, demanen que es reverteixin completament “les retallades acumulades des del 2010, amb la reducció de ràtios com un dels objectius a curt termini”.

També exigeixen que es doti als centres educatius d’una millora tecnològica de cara al curs 2020-2021 que permeti una educació accessible i de qualitat en cas de necessitar fer-ho a distància. A més, sol·liciten recursos als centres per respondre en casos de vulnerabilitat econòmica per oferir mascaretes i gel.

Quant a les universitats, demanen que es redueixi el preu del crèdit en aquelles assignatures on la càrrega d’activitats pràctiques presencials no sigui la mateixa que en cursos anteriors.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -