14.3 C
Amposta

L’Arxiu del Baix Ebre incorpora el fons fotogràfic de José Daufí amb més de 17.000 elements

L'ens també rep la cessió del fons documental de la família Piñol, amb prop d'un segle d'història

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre ha incorporat aquest dijous el fons fotogràfic de José Daufí i el fons documental de la família Piñol. Es tracta de dues cessions que s’han formalitzat en un contracte de cessió entre les famílies titulars, el Consell Comarcal del Baix Ebre i la Generalitat. El fons fotogràfic de Daufí conté 17.309 arxius, entre plaques de vidre, negatius, positius, diapositives i postals que daten del segle XX. Pel que fa al fons documental de la família Piñol, es tracta d’una col·lecció de llibres de comptes, arrendaments, correspondència, censos i testaments amb un abast de prop d’un segle d’història. Entre els documents destaca un dietari de la Guerra del Francès que permet “omplir un buit documental de l’època”.

A partir d’ara, es treballarà en la digitalització dels dos fons ingressats per fer-los accessibles a la ciutadania i garantir-ne la correcta conservació. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha celebrat la cessió dels documents i ha fet una crida a d’altres propietaris a dipositar el fons a l’Arxiu per fer-lo públic i obert a la consulta per part d’historiadors o altres persones interessades.

Actualment, l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre té un fons en què destaca la documentació de l’Ajuntament de Tortosa, que s’inicia al segle XII i conserva sèries documentals pràcticament íntegres des de la baixa edat mitjana. També s’hi pot trobar el fons del districte notarial de la capital del Baix Ebre, amb protocols des de la meitat del segle XIV.

El fons fotogràfic de José Daufí i el fons documental de la família Piñol es pot visitar a l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre | Consell Comarcal del Baix Ebre

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -