14.3 C
Amposta

L’ampostina Annabel Marcos, citada a declarar per la situació dels interins

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una jutge d’instrucció de Barcelona, Silvia López Mejías, ha admès a tràmit la querella presentada per la Plataforma d’Interins/es de Catalunya (PIC), segons informa El Periódico, i ha citat a declarar com a investigades per al pròxim 21 de juny a Pilar Sorribas Arenas, directora general de Funció Pública, i a l’ampostina Annabel Marcos Vilar, secretària d’aquesta àrea dependent de la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés El Periódico, la magistrada sosté que els fets poden “revestir caràcters de delicte” i procedeix a incoar un procés judicial.

“El procediment penal servirà per depurar les responsabilitats oportunes i per donar veu a aquells a qui la Generalitat ha ignorat i menyspreat tant de temps”, explica Andrés Maluenda, l’advocat que ha redactat la querella i que abans de la seua presentació va elaborar un dictamen jurídic-penal sobre les conductes que es produeixen en l’Administració catalana. “La sanció de l’abús de temporalitat ha de recaure en l’Administració incomplidora, no en el treballador, i el que millor la protegeix és la fixesa”, subratlla Elisabeth Ramos, secretària de PIC.

La querella relata que les dues alts càrrecs querellades han convocat unes oposicions (dissabte que ve se’n faran unes) “fent veure amb ells pretendre solucionar l’evident problema existent sobre l’alt percentatge de treballadors interins” a la Generalitat. No obstant això, detalla, aquests concursos són contraris “a l’ordenament nacional i europeu”, ja que, si bé resolen la “irregularitat” del lloc de treball, “no donen solució a l’interí que l’ocupa des de fa anys, fins i tot dècades”. Aquestes convocatòries, segons denuncien els empleats eventuals, arriben amb comptagotes, estan obertes a tothom qui vulgui presentar-se i, a més, no fixen mecanismes de protecció per als interins que fa anys que treballen.

L’advocat Maluenda relata que les dues imputades “han cristal·litzat la seua conducta deixant sense contestar” els últims recursos que se’ls va remetre, “quan venien obligades a això”, i “conscients” que, si ho feia en el sentit que a elles els interessava, “incorrerien en un delicte de prevaricació administrativa”. Per això, precisa, “van optar per donar la callada per resposta”. La querella insisteix que les investigades eren conscients que les convocatòries que “havien dissenyat contravenia el dret europeu”.

Segons la querella, les dues alts càrrecs de la Generalitat van actuar “vulnerant i obviant els drets dels treballadors interins”. Des dels seus llocs, incideix, “van adoptar una posició passiva i inalterable” als pronunciaments que “posaven clarament en qüestió la legalitat” dels processos selectius, “per ser els mateixos contraris a les normes comunitàries i tractar de revertir una situació d’abús i precarietat laboral, precisament, sancionant a aquells que l’han viscut i sofert per la incorrecta funció de l’ens públic”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -