14.3 C
Amposta

L’Ampolla rep el distintiu de Vila Marinera, otorgat per l’Agència Catalana de Turisme

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha atorgat tres nous distintius de la marca Barris i Viles Marineres, adreçada a les poblacions i zones litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Una de les distincions li han atorgat a l’Ampolla per la seva forta personalitat marcada pel caràcter historicocultural, la gastronomia, el paisatge i la promoció d’esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar. Els altres dos indrets que han aconseguit aquest reconeixement han estat els barris mariners del Port de Cambrils i el del Serrallo de Tarragona.

Amb aquestes distincions es vol reconèixer la tasca que es fa des d’aquests territoris en favor de les tradicions, del paisatge, de la cultura i de la història tot mantenint i potenciant la mirada marinera que els fa singulars. Aquests barris i aquestes viles marineres esdevenen elements que aporten a Catalunya qualitat, identitat i notorietat, en línia amb el que marquen els dos instruments amb què el Govern posa en valor el sector turístic català: el Pla estratègic de turisme de Catalunya i el Pla de màrqueting.

Barris i Viles Marineres és una de les marques de promoció turística impulsada per l’ACT per donar resposta als reptes que marca el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022 com ara promoure el turisme com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per a les ciutats, pobles i viles; crear sinergies entre municipis; potenciar la diversificació territorial i la desestacionalització de l’activitat turística; i protegir la conciliació i l’equilibri entre els residents i els visitants/turistes.

El passat mes de juliol, l’Agència Catalana de Turisme va anunciar l’atorgament d’aquest distintiu a l’Ampolla, però arran de la incertesa dels darrers mesos causada per la pandèmia de la Covid-19, la celebració de l’acte d’entrega d’aquests reconeixements s’ha endarrerit.

La presentació dels municipis certificats aquest any 2020 amb els tres tipus de distintius que atorga l’ACT: Barris i Viles Marineres; Ciutats i Viles amb Caràcter, i Pobles amb Encant serà el pròxim divendres, 20 de novembre, a les 12.30 hores i es podrà seguir aqui:

https://www.youtube.com/watch?v=Pzii9fkfVrY

Redacció- X. LL

 

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -