14.3 C
Amposta

L’Ampolla promou diversos projectes i activitats per a fomentar la cura de les platges

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’inici de la temporada estival fa més  visible la problemàtica dels residus i plàstics al mar. En el marc del pla de  compromís adquirit per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de  l’Ampolla per cuidar el medi ambient del municipi, aquests mesos d’estiu  es continuaran promovent activitats i projectes amb l’objectiu de mitigar  l’impacte que els residus provoquen a les platges i protegir l’entorn  natural que envolta l’Ampolla. 

Enguany, la Regidoria de Medi Ambient ha instal·lat de nou tres boies SB  Buoy a la platja de les Avellanes i tres més a la platja de Cap-Roig. Aquest  serà el segon any que la costa del municipi disposarà d’aquests dispositius,  els quals filtren microplàstics, per a recollir informació sobre quins tipus  de plàstics hi ha presents a les aigües del litoral de la població.  

Com a novetat respecte a l’any anterior, l’Ajuntament de l’Ampolla ha  signat un conveni amb l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), en el  qual també participa l’Ajuntament d’Altafulla i altres instituts de  Barcelona. Aquest conveni, entre altres aspectes, proporcionarà un estudi  més extens sobre la presència d’aquests materials gràcies als diversos  punts de mostreig que hi haurà al llarg de la costa catalana. De la mateixa  manera que l’any passat, “cal insistir que la finalitat d’aquest projecte no  és acabar amb aquestes partícules, ja que és impossible aconseguir-ho,  sinó conscienciar la ciutadania d’aquest problema”, explica la regidora de  Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla, Meritxell Faiges.

Un altre projecte que s’ha impulsat és la instal·lació de l’escultura El peix  que menja plàstic, la qual ha estat creada per l’escultor Rosendo Porro  Cuesta, del taller L’Enclusa, i ha suposat una inversió de 2.642 euros. La  seva funció és la d’un contenidor que està pensat per cridar l’atenció i així  promoure el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on  s’utilitza una gran quantitat de recipients d’aquest material. Al mateix  temps, també pretén crear consciència sobre que si aquests residus es  tiren al mar, molt probablement acabaran sent ingerits per peixos reals.  Aquesta escultura està ubicada a la platja de les Avellanes. 

En aquesta mateixa línia, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament  de l’Ampolla ha posat tres compactadores de llaunes a les platges del  municipi, dos a la platja de Cap-Roig i una a la de les Avellanes. Aquests  dispositius serveixen per aixafar la llauna i que aquesta quedi  emmagatzemada dins un dipòsit, reduint l’espai i facilitant el seu trasllat a  la planta de selecció i tractament de residus. “Juntament amb el plàstic, la  llauna és un dels residus que més freqüentment acaba dipositat dins del  mar”, comenta la regidora. “Les llaunes, fetes d’alumini, són un dels  productes que tenen més capacitat per a ser reciclats i, malauradament,  un percentatge molt petit torna a la cadena de reutilització”, afegeix  Faiges. La instal·lació d’aquestes compactadores de llaunes s’emmarca en  el projecte de les minideixalleries que hi ha al municipi i són gentilesa de  l’empresa de recollida selectiva Blipvert. 

Per últim, un any més es duran a terme quatre tallers a la platja de les  Avellanes, adreçats a infants i famílies, que tindran com a objectiu  conscienciar sobre el reciclatge i la cura de l’entorn natural. “Creiem que  una bona educació mediambiental és fonamental per tal de canviar les  coses”, declara la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla,  Meritxell Faiges. Aquests tallers, que porten com a títol Una mirada al  mar, aprofundeixen en les deixalles que es troben en aquest entorn i quin  ús se’ls hi podria donar abans de ser abocades indegudament, sigui al mar  o a altres indrets.

 

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -