14.3 C
Amposta

L’Aldea millorarà la mobilitat i la seguretat a un dels camins més transitats del municipi en horari escolar

Amb aquesta actuació es millora d’una manera considerable un dels accessos més utilitzats a l’Escola Maria Garcia Cabanes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amb l’execució de les obres contemplades en el projecte “Actuació a un punt d’accés al municipi per facilitar la mobilitat sostenible i l’evacuació de l’aigua de pluja”, es pretén disminuir la perillositat del camí que dona accés a l’Escola Maria Garcia Cabanes. Aquest futur carrer molt transitat en horari escolar, ha estat des de fa molts anys, un dels punts negres en seguretat, tant pels vianants i ciclistes, com per als  vehicles motoritzats que porten als xiquets i xiquetes a l’escola, al ser un camí estret i de dos sentits per al pas de vehicles. Amb les obres d’arranjament també es conduirà l’aigua de pluja d’aquest i es desviarà perquè no acabi arribant a la via que dona accés a Tortosa , ni tampoc a la zona comercial, o si més no que arribi amb menys quantitat.

”Aquesta actuació d’urbanització del vial té dos objectius, la primera donar més seguretat a un vial molt utilitzat pels veïns i veïnes  per accedir a l’escola i  l’altra canalitzar l’aigua de pluja a fi i efecte d’evitar embassaments d’aigua a altres indrets de la població”, ha explicat l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo.

L’empresa Tecnologia de Firmes SA és l’adjudicatària de les obres d’arranjament  del carrer Escola amb un preu d’adjudicació de 114.320,80 €, dels quals 72.446,19 € estan subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), amb un termini d’execució de 2 mesos.

Amb aquesta actuació es millora d’una manera considerable un dels accessos més utilitzats a l’Escola Maria Garcia Cabanes on pràcticament es doblarà l’amplitud del vial, dotant-lo de dos carrils d’anada i tornada per als vehicles de 3m d’amplada, un carril bici de 2 m d’amplada  i una cuneta per canalitzar l’aigua de pluja. A la vegada també es millorarà l’àrea de l’escola, ordenant la zona d’aparcament, soterrant serveis i augmentant la seguretat pels escolars amb la construcció d’una vorera i passos de vianants.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -