14.3 C
Amposta

L’Aldea, la Galera i Gandesa rebran gairebé 850.000 € per minimitzar el risc d’inundacions

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha visitat les zones on s’actuarà a l’Aldea (Baix Ebre) i la Galera (Montsià), dins de la línia de subvencions destinades a reduir el risc d’inundacions mitjançant actuacions com l’adequació de talussos, el manteniment de dics, l’estabilització de marges, entre d’altres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat pel director de l’ACA, Lluís Ridao, i els alcaldes de l’Aldea (Baix Ebre) i la Galera (Montsià), Xavier Royo i Ramon Agustí Múñoz, respectivament, ha visitat aquest dilluns les zones d’aquests dos municipis ebrencs on es duran a terme actuacions per minimitzar el risc d’inundacions i que s’engloben dins de la línia d’ajuts destinada a l’adequació de talussos, el manteniment de dics, l’estabilització de marges, entre d’altres.

Al municipi de l’Aldea s’ha atorgat un ajut de 500.000 euros per a l’endegament del barranc de Pixadors a l’entorn de l’antiga N-340, mentre que a la Galera es destinaran més de 178.700 euros per a l’estabilització del marge esquerre del barranc de la Galera. Calvet ha destacat que “aquesta és la primera ordre de subvencions endegada per l’ACA que s’atorga a la part catalana de les conques de l’Ebre i del Xúquer”. Així, el conseller ha subratllat que “és el primer cop que l’ACA pot actuar directament en territori tradicionament de la CHE, on no hi havia inversions”, en virtut d’un canvi en la legislació.

El titular de DTES ha explicat que “hem dissenyat un pla de subvencions als ajuntaments i a les entitats per a reparar danys del Glòria però també perquè aquestes actuacions ens permetin prevenir les avingudes en el cas d’episodis meteorològics extrems com el que vam viure”. Calvet ha exposat que “a les Terres de l’Ebre hi ha tres actuacions per valor de 850.000 euros, contents d’haver reaccionat amb rapidesa i sobretot de crear condicions per tal d’impedir que futurs episodis ens facin malbé les lleres o les travesses urbanes”.

A l’Aldea, el conseller ha posat en valor que l’actuació d’endegament “donarà molta capacitat hidràulica al barranc” dels Pixadors i que “amb actuacions que hem de continuar fent en el futur, aconseguirem unes condicions urbanístiques i ambientals a l’Aldea perquè sigui un lloc millor per viure i per desenvolupar activitat econòmica”.

Un total de 9 ajuts amb 1,6 MEUR

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha publicat la proposta definitiva de resolució de les sol·licituds de subvenció per a minimitzar el risc d’inundació en zona urbana a la part catalana de la conca de l’Ebre i el Xúquer. En total s’han atorgat un total de 9 subvencions, amb un pressupost superior conjunt als 1,6 MEUR. Sis dels ajuts beneficiaran les terres de Lleida i els tres restants a les Terres de l’Ebre. A les Terres de l’Ebre els municipis beneficiaris seran l’Aldea, la Galera i Gandesa i rebran una suma total de 842.016,87 euros.

A continuació es detallen els ajuts atorgats:

Ens sol·licitant Comarca Actuació Subvenció atorgada
Vegueria de Lleida
Ajuntament de l’Albi Les Garrigues Desmuntatge de la presa del pantà municipal de

L’Albi

26.998,30 €
Ajuntament d’Agramunt Urgell Rebaix de la cota del llit del riu Sió sota el Canal Principal d’Urgell i estabilització de la llera. 186.254,08 €
Vegueria de l’Alt Pirineu i  Aran
Ajuntament de Vielha e Mijaran Vall d’Aran Manteniment del dic número 1 sobre el riu Nere 14.773,66 €
Ajuntament de Bolvir Baixa Cerdanya Reducció de la inundabilitat de la zona urbana

provocada per la insuficient capacitat de les obres de

drenatge del torrent dels Agustins

282.222,40 €
Ajuntament de Bossòst Vall d’Aran Protecció de marges de l’Arriu Garona a l’àmbit de la

zona industrial sud i al nucli urbà

134.529,50 €
Ajuntament de Ger Baixa Cerdanya Obres de protecció del torrent de les Valls 116.057,82 €
Vegueria Terres de l’Ebre
Ajuntament de l’Aldea Baix Ebre Endegament del barranc de Pixadors a L’Aldea en

l’entorn de l’antiga N-340

500.000,00 €
Ajuntament de la Galera Montsià Estabilització del marge esquerre del Barranc de la

Galera

178.712,71 €
Ajuntament de Gandesa Terra Alta Canalització del Torrent del Regall 163.304,16 €

 

Els ajuts serviran per reduir el risc d’inundacions mitjançant actuacions en trams fluvials que transcorren per zona urbana, com l’adequació de talussos i endegaments, el manteniment de dics, l’estabilització de marges, entre d’altres

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -