14.3 C
Amposta

L’Aldea farà una única foguera per Sant Joan on es podran cremar tots els ninots

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Des de la regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de l’Aldea informa que, donat que no es poden realitzar fogueres particulars a la població amb motiu de Sant Joan a causa de l’extrema sequera i la Generalitat tan sols autoritza a realitzar fogueres als Ajuntaments i a les entitats, fa una crida a tots els xiquets i xiquetes del poble, perquè portin els ninos que tinguin preparats per a la seua foguera, per cremar-los a la foguera de l’Ajuntament.

Els ninos d’aquells qui vulguin portar-los, seran recollits entre les dotze de la nit i dos quarts d’una de la matinada pels Diables d’Aldaia a peu de foguera per cremar-los i aconseguir així que no es perdi la màgia i perquè es compleixin tots els desitjos que es demanen durant la revetlla de Sant Joan.

Irene Negre, regidora de Ciutadania, ha dit que “les fogueres de Sant Joan sempre han estat presents al nostre poble, a cada barriada, a cada colla d’amics o a les famílies que sopen al carrer al costat de la foguera. Enguany i a causa de la prohibició de la Generalitat, tan sols tindrem la foguera de l’Ajuntament i és per això que volem fer partícips als més menuts i menudes perquè ens facin arribar els ninos per cremar-los a la foguera. Els Diables d’Aldaia seran els encarregats de recollir-los per cremar-los i fer entre tos que a la revetlla de Sant Joan continuï sent tan màgica com sempre”.

Antigament, a les fogueres que es feien per la revetlla, es plantava un pal i sobre el mateix s’anaven apilant les restes de fusta i branques, ben amunt del pal es col·locava un nino perquè es cremés i les colles competien per veure qui tenia la foguera de Sant Joan més alta amb el ninot dalt de pal.

La foguera serà encesa pels Diables d’Aldaia amb la Flama del Canigó a la 1 de la matinada.

Cartell Sant Joan 2023 a l’Aldea

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -