14.3 C
Amposta

L’Aldea celebra la Festa de la Sega 2023 a la finca de Ravanals aquest diumenge

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest diumenge 17 de setembre arriba un any més la tradicional Festa de la Sega a la de l’Aldea. Tradició, esforç i la mostra de com treballaven els avantpassats als camps d’arròs fan que la Festa de la Sega tingui un encant especial a un entorn molt apreciat a les Terres de l’Ebre, com és l’Ermita de l’Aldea.

Pepe Caballé, regidor de Tradicions, ha dit que “vam plantar i ara ens toca segar l’arròs, per això des de l’Ajuntament de l’Aldea i la regidoria de Tradicions, aquest pròxim diumenge dia 17 de setembre esteu tots convidats a la Festa de la Sega, que se celebrarà a la finca de Ravanals, al costat mateix de l’Ermita”. La Festa de la Sega començarà a 11 del mató a la finca de Ravanals on els segadors començaran la seua feina de segar l’arròs a un lloc molt emblemàtic de les Terres de l’Ebre. Tots els assistents podran gaudir de la sega, ball de jotes amb el grup de Jotes de l’Aldea i la rondalla Xino Xano amb Imma de Sopa.

També hi haurà diferents estands on els restauradors locals del poble cuinaran diferents tipus d’arrossos, els quals es podran gaudir a partir de les 12 del migdia. Els tiquets de les degustacions es podran adquirir a l’estand de l’ajuntament el mateix dia de la Sega. Des del consistori, agraeixen a la família Tallada la cessió, cada any, d’aquest magnífic tros d’arrossar per poder realitzar la Plantada i la Sega.

ACTIVITATS:

10.30 h – Sortida des del Pont del Tub de Fortets amb els Segadors i el grup de Jotes de l’Aldea, pel camí del Xoperal.

11 h – Cantada i ballada de Jotes amb la Rondalla Xino-Xano, Imma de Sopa i el grup de Jota de l’Aldea.
– Inici de la Sega a l’Arrossar de la finca de Ravanals.
– Batuda de l’Arròs a l’esplanada de la Torre de l’Ermita.

12 h – Degustació d’arrossos a càrrec dels restauradors locals.

Cartell de la Festa de la Sega de l’Aldea 2023

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -