14.3 C
Amposta

L’alcaldessa de Tortosa lamenta que Salut descarti l’ampliació i l’aparcament a l’Hospital Verge de la Cinta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha valorat avui la reunió que ha mantingut amb la consellera de Salut, Alba Vergés. La trobada, a la seu del departament, a Barcelona, tenia com a principal punt d’anàlisi el projecte de construcció del nou edifici al talús situat als peus de l’hospital Verge de la Cinta i darrera l’antic cinema Fèmina. Una execució que preveu un aparcament per als usuaris del centre sanitari, així com l’ampliació de l’hospital a la part superior.

Roigé ha valorat “molt negativament” que la consellera li comuniqués que el departament descartava dur a terme ara aquesta construcció, pel cost econòmic que representa. L’alcaldessa de Tortosa ha recordat que aquesta era, precisament, l’opció que havia determinat el pla de mobilitat dissenyat anteriorment pel departament per resoldre els problemes d’accessibilitat que té l’hospital de Tortosa. Així mateix, ha assenyalat que aquesta qüestió ha passat per la taula de tres consellers de Salut diferents, i que ja se n’havia encarrilat l’execució amb l’adjudicació del projecte per valor de 450.000 euros. “Demanem una solució ja”, ha insistit l’alcaldessa, “perquè si estan invertint en altres hospitals de Catalunya, també és necessari invertir a l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre”, ha dit.

D’altra banda, l’alcaldessa ha avançat que el pròxim ple ordinari a l’Ajuntament de Tortosa portarà a debat la reversió de la modificació puntual del POUM als terrenys de l’hospital, que contemplava canviar la consideració de zona verda a equipaments de l’espai situat a l’entrada del recinte sanitari. Una modificació que havia demanat Salut per projectar-hi la construcció del nou servei de radioteràpia i traslladar l’actual servei des de l’hospital de Jesús al Verge de la Cinta. Meritxell Roigé ha recordat que un acord del ple va establir, amb els vots de 17 dels 21 membres del consistori, que aquest trasllat no es podia fer sense haver resolt prèviament els problemes de mobilitat amb la construcció del nou aparcament.

Durant la reunió a la conselleria, l’alcaldessa ha explicat que també va plantejar altres qüestions de salut que afecten el municipi, com la paràlisi de la construcció del nou consultori mèdic de Jesús, per al qual l’Ajuntament de Tortosa va cedir els terrenys fa més d’un any, ha recordat, o les retallades horàries en l’atenció primària als dispensaris dels pobles de Tortosa i de la pèrdua de quatre especialitats del CAP Baix Ebre.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -