14.3 C
Amposta

L’alcaldessa de Tortosa celebra que es reconegui la singularitat de l’Ebre per passar a la fase 1

Roigé insisteix que cal fer més testos al territori per saber "amb certesa" el nombre de contagis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha celebrat que el Govern reconegui les circumstàncies i l’evolució de la pandèmia de la covid-19 a les Terres de l’Ebre com a regió sanitària i no en el marc provincial, com va plantejar el govern espanyol. Roigé ha agraït que s’hagi tingut en compte la singularitat del territori per prendre aquesta decisió, per exemple, pels hàbits de mobilitat –amb poc ús del transport públic- o per la densitat de població que fa més fàcil garantir i respectar el distanciament social. Tot i això, l’alcaldessa exigeix responsabilitat i prudència a la població en aquesta nova fase del desconfinament perquè “la pandèmia encara no s’ha superat”.

“Estem molt contents de passar a la fase 1 però a la vegada continuem tenint la necessitat que es facin més tests al territori per tenir la certesa que aquí els casos són els que són”, ha insistit Roigé.

A les Terres de l’Ebre, fins aquest dilluns, s’havien fet 3.674 proves PCR amb un 5,6% dels casos positius. La petició de fer més testos es deu a la xifra de casos sospitosos que és de 2.828 respecte als 212 confirmats per prova diagnòstica (PCR o test ràpid).

Més de la meitat de les proves (el 55,7%) s’han fet a residències de gent gran –usuaris i treballadors-. Abans de diumenge s’hauran fet 761 tests més per tenir un mapa complet de la situació als centres residencials. També a tota la plantilla (420 professionals) de l’Hospital Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre, centres hospitalaris de titularitat municipal de Tortosa, se’ls han començat a fer les proves.

Des del passat 29 d’abril, no s’ha produït cap defunció relacionada, directament o indirectament, amb el virus. A l’Ebre han mort 15 persones amb diagnòstic positiu per covid i 27 com a casos sospitosos. 7 d’aquests èxitus han estat en residències.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -