14.3 C
Amposta

L’alcalde de Tortosa reclama a Territori recuperar els trens Avant i Euromed

Jordan ha fet una valoració positiva de la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat de l'Ebre, una reivindicació històrica del territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha participat avui en la reunió de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre que ha estat presidida per la consellera de Territori, Ester Capella. Jordan ha fet una valoració positiva de la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, que ha estat anunciada per la consellera i que era una reivindicació històrica del territori. “Celebrem que la Generalitat impulsi la creació de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, la qual cosa permetrà el desplegament de la llei de mobilitat i equiparar l’Ebre a la resta de territoris”, ha dit Jordan, en relació amb el fet que permetrà la unificació tarifària i la reducció de tarifes.

Amb tot, l’alcalde de Tortosa ha demanat a la Generalitat que tingui en compte la realitat demogràfica i econòmica dels ajuntaments de les Terres de l’Ebre, de tal manera que l’aportació econòmica per part de l’administració catalana sigui més gran en relació amb altres territoris.

Jordan també ha plantejat durant la reunió la necessitat de millorar el servei de transport públic a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, l’alcalde ha reclamat que es restableixen els trens Avant entre Tortosa i Barcelona i que es compleixi així l’acord parlamentari dels pressupostos de 2023 signat entre el grup parlamentari d’En Comú Podem i la Generalitat, que preveia la recuperació d’aquest servei ferroviari el 2023. A més, el batlle tortosí també ha insistit en la necessitat que s’aturen a l’estació de l’Aldea els trens Euromed.

Finalment, pel que fa al transport per carretera, Jordan ha proposat que s’habiliti un servei de bus que connecti Tortosa amb Reus, que és una demanda de molts estudiants ebrencs que es desplacen cada setmana a la capital del Baix Camp i que es millori el servei de bus entre Tortosa i el Delta.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -