EbreIncendiNotícies

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol anirà demà a TV3 a parlar sobre el postincendi

El 26 de juny es va iniciar un incendi forestal al municipi de la Torre de l’Espanyol, que es va propagar ràpidament en direcció nord esdevenint un gran incendi forestal i afectant terrenys forestals, agrícoles i urbans de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, que va afectar més de 5.000 hectàrees, i va danyar greument infraestructures i béns de titularitat pública i privada.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat els ajuts de mínimis destinats a les explotacions agràries i comunitats de regants afectades per l’incendi forestal de finals del mes de juny a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues, i el Segrià, tal com publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquests ajuts tenen un import total de 772.000 euros, i el termini de presentació de sol·licituds és de set dies hàbils des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

Els ajuts van dirigits a persones titulars d’explotacions agràries, i a comunitats de regants. Així, en el cas de les explotacions agràries, els ajuts poden consistir en una o dues de les modalitats. Per una banda, un ajut per a les despeses de realització d’actuacions per a la restitució del potencial productiu (en el cas de la d’arrencada i plantació no inclou la compra de planter i l’actuació de replantació) i, per altra, la compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament amb l’Institut Català de Finances (ICF) amb la bonificació del 100% dels interessos.

Demà, dimarts 5 de novembre, poc abans de les 12 del migdia, Joan Juncà, alcalde de la Torre de l’Espanyol, municipi on es va originar aquest greu incendi, visitarà els Matins de TV3 i serà entrevistat per la periodista Lídia Heredia. Juncà valorarà els ajuts que destina la Generalitat de Catalunya i tot el relacionat amb el postincendi.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close