14.3 C
Amposta

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol anirà demà a TV3 a parlar sobre el postincendi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El 26 de juny es va iniciar un incendi forestal al municipi de la Torre de l’Espanyol, que es va propagar ràpidament en direcció nord esdevenint un gran incendi forestal i afectant terrenys forestals, agrícoles i urbans de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, que va afectar més de 5.000 hectàrees, i va danyar greument infraestructures i béns de titularitat pública i privada.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat els ajuts de mínimis destinats a les explotacions agràries i comunitats de regants afectades per l’incendi forestal de finals del mes de juny a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues, i el Segrià, tal com publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquests ajuts tenen un import total de 772.000 euros, i el termini de presentació de sol·licituds és de set dies hàbils des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

Els ajuts van dirigits a persones titulars d’explotacions agràries, i a comunitats de regants. Així, en el cas de les explotacions agràries, els ajuts poden consistir en una o dues de les modalitats. Per una banda, un ajut per a les despeses de realització d’actuacions per a la restitució del potencial productiu (en el cas de la d’arrencada i plantació no inclou la compra de planter i l’actuació de replantació) i, per altra, la compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament amb l’Institut Català de Finances (ICF) amb la bonificació del 100% dels interessos.

Demà, dimarts 5 de novembre, poc abans de les 12 del migdia, Joan Juncà, alcalde de la Torre de l’Espanyol, municipi on es va originar aquest greu incendi, visitarà els Matins de TV3 i serà entrevistat per la periodista Lídia Heredia. Juncà valorarà els ajuts que destina la Generalitat de Catalunya i tot el relacionat amb el postincendi.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -