14.3 C
Amposta

L’alcalde de la Sénia demana el retorn dels serveis habituals del CAP del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubí Caballer, en una carta oberta dirigida a la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha mostrat la seua disconformitat amb l’actual situació dels Centres d’Atenció Primària del territori. Bellaubí sol·licita el retorn a l’activitat habitual del CAP de la Sénia com més aviat millor, l’alcalde diu: “hem entès i respectat la decisió de reorganitzar els centres d’atenció primària per tal de centralitzar les diferents necessitats, però actualment creiem que és necessària una nova reorganització, retornant al poble els serveis que ha deixat de donar durant aquests mesos.”

Des de l’Ajuntament de la Sénia diuen que amb una població de gairebé 6.000 habitants, compten amb un nombre molt alt de persones que requereixen els serveis del centre d’atenció primària, més enllà de les necessitats generades per la Covid-19. Tot i valorar positivament l’acció realitzada per pal·liar la pandèmia, i també el servei que haurà de donar l’atenció primària en aquesta desescalada, creuen que “cal reactivar l’assistència presencial als centres sanitaris al més aviat possible, tornant a reprogramar visites no urgents i dissenyant circuits clars de circulació interna perquè els afectats per la Covid-19 no es creuin amb altres usuaris.”

L’alcalde de la Sénia sol·licita la presència d’un equip sanitari format per metge o metgessa i infermer o infermera durant les 24 hores del dia, per tal de garantir el servei en cas d’urgència. Assegura que “les situacions viscudes durant els últims dies a la Sénia, alguna d’aquestes amb risc vital del pacient, són inadmissibles.”­ Des de l’ajuntament volen un espai d’assistència segur per als professionals que atenen altres patologies al CAP, per tal que puguin tornar a realitzar la seua feina amb garanties i sense posar en risc la seva salut. ­Volen que des del Departament de Salut es garanteixi els recursos humans i materials suficients per no col·lapsar els equips d’atenció primària.

El pla de contingència que s’ha dut a terme a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha provocat el tancament d’un 75% dels centres d’assistència, segons diu l’alcalde de la Sénia, i per aquest motiu, demana la reactivació del servei amb la màxima celeritat possible. A més, afegeix que presentarà reivindicació al pròxim Consell d’Alcaldes del Montsià.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -