14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa posa en marxa un pla de neteja d’embornals

Aquesta setmana comencen els treballs a Remolins i Bítem i cada setmana s'estendran a un barri per garantir que estaran nets en cas de pluges intenses

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa posa en marxa un pla de neteja d’embornals de la ciutat per preparar que estiguin nets en cas d’episodis de pluges intenses. Una actuació que s’ha començat a executar aquesta setmana al barri de Remolins i el poble de Bítem i que s’estendrà per tots els barris i pobles fins al pròxim 20 de desembre, quan el pla culminarà. En total, hi ha 2.420 embornals als diferents barris, als quals s’han d’afegir 953 embornals més a les pedanies i EMD.

El pla de xoc de neteja d’embornals forma part del Pla Cuidem Tortosa, un pla que reforça i amplia el manteniment de l’espai públic amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. “Intensifiquem la neteja dels embornals i a més actualitzem l’inventari d’embornals existents a la ciutat”, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que juntament amb les regidores de Gestió de l’Aigua i Neteja de l’Espai Públic, Sònia Rupérez i Marga Abelló, respectivament, i personal de l’empresa Aigües Tortosa han presentat el pla de neteja.

Pel que fa als treballs de neteja consisteixen a treure la reixa de l’embornal amb unes eines especials, retirar la terra que hi ha acumulada i si és necessari fer neteja amb aigua a pressió. Hi ha determinats punts de la ciutat que són més conflictius bé sigui per l’orografia del terreny, la vegetació de la zona o la proximitat a centres escolars. En aquest sentit, l’alcalde de Tortosa ha apel·lat també a la corresponsabilitat de la ciutadania perquè no llencen residus, com ara plàstics o ampolles, als embornals, perquè obstaculitzen el pas de l’aigua.

Una vegada finalitzi el pla de xoc de neteja d’embornals, aquesta actuació transversal a tots els barris i pobles es repetirà per tal de garantir-ne el manteniment de forma constant.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -