14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa permetrà ampliar sense cost les terrasses dels establiments de restauració

El govern municipal facilita el reton a l'activitat de bars i cafeteries perquè puguen treballar mantenint el distanciament entre la clientela

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A partir de dilluns vinent, 11 de maig, està previst que s’aplique la segona fase del desconfinament per suavitzar les mesures per frenar la pandèmia de coronavirus. Entre els supòsits que inclou l’anomenada Fase 1 hi ha el retorn a l’activitat de bars, cafeteries i restaurants, que hauran de mantindre, això sí, un aforament que garantisca el distanciament entre persones.

Per garantir que aquests establiments de restauració puguen desenvolupar l’activitat autoritzada, seguint amb els protocols de seguretat, el govern municipal ha pres la decisió de permetre ampliar la superfície permesa que ocupen les terrasses dels establiments que vulguen acollir-s’hi.

Caldrà que cada establiment entre la seua proposta i, aleshores, els serveis municipals analitzaran cas per cas les peticions a l’objecte de comprovar-ne la viabilitat tècnica, de caràcter urbanístic i de mobilitat. Per consultes, s’ha habilitat el telèfon 977 58 58 99 i el correu electrònic gov.tortosa@tortosa.cat. L’ampliació de les terrasses podrà suposar que, en alguns casos, siga necessari ocupar espais que fins ara estan destinats a estacionaments de vehicles.

En total, abans del confinament a la ciutat hi havia concedides llicències a 104 terrasses, sense comptar les que corresponen a les tres EMD del municipi, que tenen atribuïdes les competències sobre aquesta matèria en el seu àmbit territorial. La mesura facilitarà que aquestes terrasses amplien la superfície.

Cal recordar que des del decret de l’estat d’alarma, el 14 de març, l’Ajuntament de Tortosa va deixar en suspens el pagament de la llicència d’ocupació de la via pública a aquests establiments.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, assenyala que aquesta ampliació de terrasses vol “facilitar el retorn a l’activitat d’aquesta part de l’hostaleria, que és un dels àmbits econòmics de la nostra ciutat que s’han vist directament afectats per la paràlisi derivada de la pandèmia”. Roigé afegeix que ja ha traslladat la decisió a l’associació de resturadors Platigot i a la Federació de Comerç, Restauració Serveis i Turisme de Tortosa, amb les quals el govern municipal s’ha reunit al llarg d’aquestes setmanes de confinament per estudiar les mesures a aplicar per al retorn paulatí a la normalitat.

 Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -