14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Tortosa ofereix ajuts directes a comerços, pimes i serveis tancats durant l’estat d’alarma

La partida de 350.000 euros permetrà atorgar subvencions de 400 euros a uns 900 negocis

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Tortosa obre aquest divendres una línia de subvencions directes per als comerços, empreses de servei i petites i mitjanes empreses que van haver de tancar durant l’estat d’alarma per la covid-19. Després d’aprovar-se al ple i del període d’exposició pública, els ajuts es poden reclamar a partir d’aquest divendres fins que s’esgoti la partida, de 350.000 euros. El consistori ha previst que les subvencions, de 400 euros per sol·licitant, es podran atorgar a prop de 900 negocis de la ciutat. Es poden demanar per conceptes com el lloguer o hipoteca, els subministraments i taxes, préstecs, despeses de digitalització, protecció i màrqueting i publicitat, entre d’altres.

La convocatòria està vinculada al programa Reactivem Tortosa i ha estat publicada al DOCG aquest dijous. Els ajuts per a comerciants i empresaris afectats per la pandèmia es poden demanar via telemàtica, amb certificat digital, i també presencialment amb cita prèvia, al consistori. S’aniran concedint a mesura que es vagin demanant, fins que s’esgoti la partida, de 350.000 euros.

És una línia de subvenció per a tot l’àmbit comercial, educatiu, d’hostaleria, d’educació i turisme i per altres activitats suspeses i negocis tancats durant l’estat d’alarma. Es concediran 400 euros per cobrir despeses de lloguer i hipoteques dels establiments comercials, de quotes d’autònoms i seguretat social en cas de tenir assalariats, interessos de préstecs concedits en el marc de les ajudes de finançament de la situació de la covid, per despeses de digitalització dels negocis, de protecció de la plantilla i la clientela, per a campanyes de màrqueting i publicitat, i per a despeses de subministrament energètic o de comunicacions.

“Volem oferir aquest ajut per a un sector molt tocat per la situació econòmica perquè es van veure abocats a tancar, i més enllà de l’exempció o l’ajornament de taxes i impostos, volíem que puguin tindre aquests ajuts directes”, ha destacat l’alcaldessa Meritxell Roigé. “L’objectiu és que des de l’Ajuntament ajudem al sector que tan ha patit i més enllà de les nostres competències, que són les que són, i tenint en compte els impostos que gestionem, hem pogut dur a terme aquestes exempcions i ara també aquests ajuts directes”, ha explicat.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -