14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Móra d’Ebre implementa Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu (TSAE)

L'objectiu principal dels TSAE és promoure l'èxit educatiu dels alumnes, especialment els més vulnerables, oferint suport en l'adquisició de capacitats i competències clau

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha posat en marxa els Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu (TSAE), una iniciativa clau desenvolupada dins del marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE). Aquesta actuació es va formalitzar a través d’un conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, seguint les directrius de l’Acord de Govern 91/2023.

Els TSAE, finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, el Mecanisme de Recuperació Transformació i Resiliència, i la Unió Europea NextGenerationEU (Component 21 MRR), es van dur a terme durant els mesos d’abril i maig de 2024. Els tallers es van implementar a dos centres educatius locals: l’Escola Lluís Viñas i Viñoles, amb la participació de 40 alumnes de 4t, 5è i 6è de primària, i l’Institut Julio Antonio, amb 20 alumnes de 1r i 2n d’ESO.

L’objectiu principal dels TSAE és promoure l’èxit educatiu dels alumnes, especialment els més vulnerables, oferint suport en l’adquisició de capacitats i competències clau. Aquests tallers busquen generar condicions d’igualtat d’oportunitats en els processos escolars i els resultats acadèmics, així com fomentar una actitud positiva envers l’aprenentatge i l’entorn escolar. Això inclou la millora de les competències bàsiques, hàbits, tècniques d’organització i estudi, i el desenvolupament d’habilitats socials i psicoemocionals.

La regidora d’Educació, Maria Rodríguez Grau, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, afirmant que “cal reconèixer i valorar els esforços que fan diàriament nombroses famílies de la localitat“. Aquesta iniciativa marca la primera actuació desenvolupada sota el Pla Educatiu d’Entorn a Móra d’Ebre, amb la intenció de proporcionar un suport addicional als estudiants i les seves famílies, contribuint així a una educació més inclusiva i equitativa.

Els TSAE s’han realitzat fora de l’horari lectiu, permetent als alumnes aprofitar al màxim els recursos educatius disponibles i assegurar un entorn de suport continuat més enllà de l’horari escolar habitual. Aquesta iniciativa ha estat ben rebuda per la comunitat educativa de Móra d’Ebre, consolidant-se com un pas important cap a la millora de les oportunitats educatives per a tots els alumnes del municipi.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -