14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de l’Ampolla se suma en proveir d’energia les dependències municipals a través de l’autoconsum col·lectiu

Les plaques solars instal·lades han estat operatives des del passat juny i representen un pas significatiu cap a un futur més sostenible

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Ampolla, amb un enfocament decidit cap a la sostenibilitat i l’ús de l’energia renovable, ha posat en marxa una innovadora instal·lació fotovoltaica al sostre de l’edifici del consistori. Aquesta iniciativa de generació d’energia solar té un doble objectiu: proveir d’electricitat a diverses dependències municipals i fomentar un model energètic més net i descentralitzat.

Les plaques solars instal·lades han estat operatives des del passat juny i representen un pas significatiu cap a un futur més sostenible. La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla, Meritxell Faiges, ha destacat que aquest projecte va sorgir com una resposta a la necessitat de redefinir la relació amb l’energia al territori i avançar cap a un model basat en fonts d’energia renovable i en la generació distribuïda.

Aquesta instal·lació fotovoltaica no només alimenta les pròpies instal·lacions de l’Ajuntament sinó que, a més, comparteix l’energia generada a través de la xarxa elèctrica amb altres quatre dependències municipals. Aquestes inclouen la Biblioteca Municipal, l’Escola Mediterrani, l’edifici polivalent i la Llar d’Infants Marinada. En total, la potència conjunta de les plaques solars és de 40 kWp i ha permès reduir significativament la despesa energètica en aproximadament un 40% per a totes aquestes entitats municipals.

Un aspecte rellevant d’aquesta iniciativa és l’ús de l’autoconsum col·lectiu, una pràctica regulada des de 2019. Mitjançant aquest sistema, es poden instal·lar plaques fotovoltaiques als sostres que ofereixen una major superfície i compartir l’energia generada amb altres consumidors d’energia en un radi de 2.000 metres dins de l’àmbit urbà.

No obstant això, la regidora Faiges ha assenyalat que aquest projecte va trobar algunes traves durant el seu desenvolupament, en particular amb la companyia distribuïdora d’electricitat.

La regidora ha subratllat que l’aprofitament d’aquestes tecnologies durant els mesos d’estiu, quan la producció d’energia solar és més elevada, ha estat clau per a l’èxit d’aquest projecte.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -