14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de la Ràpita rebutja la resolució del Parlament en contra dels correbous

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita dóna suport a la Festa dels Bous amb l’aprovació d’una moció per unanimitat de tots els grups municipals. La moció, presentada per urgència per tots els grups durant el Ple Ordinari del mes de setembre, argumenta que la decisió del Parlament de Catalunya d’instar al Govern a prohibir els correbous s’ha fet “d’esquena al territori i als agents implicats” i per això es demana obrir un debat al territori on “es tingui en compte l’opinió dels experts” i no convertir la qüestió “en un debat interessat”. La moció ha estat aprovada pels 10 vots a favor del grup d’ERC, els 3 de Junts per Catalunya, els 2 de Més Ràpita i els 2 del PSC.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Albert Salvadó, ha rebutjat la votació del Parlament contra els correbous perquè suposa “un acte de falta de respecte absolut a les Terres de l’Ebre. Que el Parlament s’atreveixi a regular un tema tant transcendent per les Terres de l’Ebre com són els bous no és acceptable”. Des del grup del PSC, la portaveu Rosa Anglés ha explicat que “defensem les festes amb correbous perquè creiem que és un patrimoni etnogràfic viu a les Terres de l’Ebre que cal preservar”. El portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha afegit que “al final, els de Barcelona se’n sortiran amb la seva i a les Terres de l’Ebre ens quedarem penjats”.

En una altra moció presentada d’urgència al plenari pels grups d’ERC i Junts per Catalunya, la majoria del plenari ha mostrat el seu suport al moviment independentista després dels esdeveniments d’aquesta setmana, en què set persones han ingressat en presó preventiva acusades de terrorisme. La moció deixa clar el rebuig a la violència però es manifesta en contra de la repressió i la persecució política, i a favor de refermar el compromís de l’Ajuntament en la defensa dels drets i llibertats del poble de Catalunya.S’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC i JxCAT, l’abstenció de Més Ràpita i el vot en contra del PSC.

Altres mocions que s’ha aprovat han estat la presentada d’urgència pel PSC sobre la crisi climàtica. S’ha aprovat per unanimitat la proposta que inclou donar suport a la declaració d’emergència climàtica, a les mobilitzacions convocades per aquest divendres 27 de setembre i al compromís per mitigar els efectes del canvi climàtic. També s’ha aprovat una moció presentada d’urgència per Més Ràpita per arranjar alguns dels punts més malmesos del tram de la carretera de Poblenou que correspon al terme municipal de la Ràpita. Més Ràpita també ha presentat una moció per arranjar i pintar els passos de vianants que no estiguin en bones condicions. La proposta ha prosperat amb els vots a favor de Més Ràpita i el PSC, les abstencions d’ERC i els vots en contra de JxCAT.

Per últim, s’ha aprovat per unanimitat una proposta d’alcaldia en defensa dels drets energètics de les persones més vulnerables i que reclama a Endesa i les empreses distribuïdores d’electricitat que condonin els deutes de les persones protegides per la llei de pobres energètica. El Ple ha començat amb un minut de silenci en memòria de l’exregidor Ramon Duch i l’exalcalde Manel Castellà, morts recentment.

Redacció – X. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -