14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de la Ràpita obre 43 expedients per incivisme

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita ha obert 43 actes per infraccions de l’Ordenança de civisme aprovada a finals de 2018. Més de la meitat de les multes imposades són per abocar residus fora dels contenidors corresponents, per embrutar la via pública o per la pràctica del “botellón”. Els agents de la Policial Local van començar a obrir actes sancionadores el passat mes de juliol, després de sis mesos de campanya informativa de la nova ordenança que regula la convivència i el bon ús de l’espai públic a la Ràpita.

A data de 21 d’octubre, la Policia Local ha obert 43 expedients sancionadors. 14 d’aquests es corresponen a l’incompliment de les normes relatives al dipòsit i recollida d’escombraries. Així, trobem que les conductes sancionades més habituals són l’abocament indegut de residus, el llançament de deixalles fora del contenidor o l’abandonament de mobles o voluminosos a les illes de contenidors.

“Des que es va aprovar l’Ordenança de civisme es va començar una campanya de conscienciació sobre el bon ús dels contenidors. No és només un problema que tenim l’estiu, els rapitencs també deixem la brossa on no toca i per això continuem amb la campanya”, ha explicat la regidora de Governació Conxi Vizcarro, qui apel·la a la responsabilitat dels veïns i veïnes per tenir en òptimes condicions les illes de contenidors del municipi.

La segona conducta més sancionada és l’embrutiment de la via pública i la pràctica del “botellón”. En aquest apartat, s’han obert 12 actes sancionadores, que sovint s’acompanyen d’una altra conducta punible com és pertorbar el descans dels veïns o orinar a la via pública.

“Vam començar donant tríptics als joves per avisar, ja que sempre som partidaris de prevenir que de sancionar”, apunta Vizcarro. De cara a la celebració de la Nit de la Castanyada, la regidora de Governació recorda als joves de la Ràpita i d’altres poblacions que “no està permès fer el que ja no es permet a molts de pobles: que sàpiguen que han de deixar els espais nets, cuidar l’entorn i respectar el descans dels veïns”.

D’altra banda, per contaminació acústica i comportaments que pertorben el descans dels veïns s’han obert 9 expedients sancionadors, en dos casos per baralles. Més conductes que s’han sancionat han estat la pràctica de la pesca des dels espigons de les platges amb la presència de banyistes, l’ocupació de l’espai públic amb taules i cadires o transitar per la via pública parcialment despullat.

L’Ordenança de civisme preveu un règim sancionador amb multes d’entre 100 i 300 euros per infraccions lleus, de 301 a 750 euros per infraccions greus i de 751 a 1.500 euros per infraccions de caràcter molt greu. Aquelles persones menors d’edat que siguin sancionades poden canviar, prèvia autorització, les multes econòmiques per assistència a cursos formatius o la realització de treball social. La resta d’infractors també poden sol·licitar la substitució de la multa per la realització de treballs en benefici a la comunitat.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -