NotíciesPolítica

L’Ajuntament de Gandesa presenta una bateria de projectes

L’Ajuntament de Gandesa ha publicat ha Twitter un seguit de mesures que duran a terme. Crearan l’oficina d’assessorament energètic, per a persones i empreses, per tal d’ajudar-les a gastar menys energia, donar consells, ajudar en casos de pobresa energètica, i adaptació a les noves fonts d’energia renovables. Modificaren l’ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres), rebaixant fins al 95% del tribut per a les obres d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a edificis i empreses.

Fomentaran la creació d’una comunitat energètica: Sumant esforços entre veïns, empreses i comunitats per instal·lar plaques fotovoltaiques, fent possible l’autoabastiment d’electricitat. A més, l’any vinent entrarà en funcionament la caldera de biomassa, aprofitant l’estela de la massa forestal, donarem calor a la Escola, Biblioteca, la Llar d’Infants i l’Ajuntament, al mateix temps que afavorim la gestió dels boscos i la prevenció d’incendis amb l’estela de proximitat.

També substituiran progressivament l’enllumenat públic per llums de tipus LED, que il·luminen més, millor, i amb un menor consum i menor manteniment. Instal·laran punts de recarrega per a vehicles i motos elèctriques. Recuperaran l’ecosistema del riu Canaletes: augmentant-ne el cabdal i treballant perquè és construeixi la depuradora a Bot, per millorar la qualitat de l’aigua.

I per finalitzar, apunten que participen en el projecte RETA (Red de Espacios de Test Agroforestal) per afavorir el pasturatge extensiu, tot reduint el risc d’incendi forestal.

Redacció – N. A.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close