14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Flix garanteix la gestió futura de la Reserva Natural de Sebes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Reserva Natural de Sebes, a Flix, es quedarà sense junta rectora i es tem que renovar-la no sigui fàcil, posant en perill la continuïtat dels projectes i les tasques que s’hi fan, “si no es troben solucions i compromisos immediats”. El Grup Natura Freixe (GNF), entitat a càrrec d’aquest espai natural des de fa vint anys, denuncia “la incapacitat de les administracions” per garantir a llarg termini els recursos que necessita l’estructura de gestió de Sebes. Demanen a Territori, gestors dels espais naturals, a l’Ajuntament de Flix i al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre que busquin “fórmules” per finançar la conservació de la biodiversitat d’aquest espai natural sense que els gestors hagin d’arriscar patrimoni personal.

El Grup Natura Freixe denuncia que amb els ingressos actuals, que reben de l’Ajuntament de Flix, no poden fer front ni una quarta part de la despesa de la plantilla i que els sous de cinc empleats depenen de subvencions, ajuts i convenis que s’aconsegueixen a través de projectes. Aquest model de gestió suposa al Grup “una càrrega de feina” i moltes “incerteses” perquè han de concursar en diferents convocatòries i no saben quan cobraran. “Depenem de línies de subvencions que de vegades surten i de vegades no i que es cobren més aviat o més tard. El nostre finançament estructural queda sempre penjat. Per pagar el dia a dia, has de demanar més projectes, que suposa més feina i és un funcionament anòmal que demanem resoldre”, ha apuntat Pere Francesc Jiménez, coordinador de la Reserva Natural de Sebes.

Malgrat això, el batlle de Flix, Francesc Barbero, ha comunicat a través del seu compte de Twitter que des de l’Ajuntament es garantirà la gestió futura de la Reserva, afegint que fa falta més implicació de les altres administracions, mencionant especialment el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -