14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Campredó aplaça les jornades del Patrimoni

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amb motiu de la pandèmia del coronavirus, l’Ajuntament de Campredó va decidir ajornar les dates previstes per a les jornades del patrimoni campredonenc, que porten com a títol “L’Olivera és Patrimoni”. En un principi s’havien de celebrar del 30 d’abril a l’1 de maig, però en l’agtualitat passen al 3 i 4 d’octubre.

L’Ajuntament de Campredó amb l’alcalde Sr. Damià Grau, va signar el 18 de febrer un conveni de cessió d’ús d’una finca, propietat del Sr. Llorenç Giménez Pino per tal de recuperar una olivera monumental situada en un dels bancals. L’esmentada olivera es troba al marge esquerre del barranc de Rocacorba. La intenció és recuperar aquest indret mitjançant els i les membres de l’Associació Cultural Soldevila i diferents voluntaris amb la finalitat de dignificar el nostre Patrimoni rural i natural i també promocionar la marca “la nova cultura de l’oli”. A la vegada es pretén fer-la servir com àrea de descans, ja que al seu redós passa un sender per anar en bicicleta o a caminar.

El passat 8 de març l’Associació Cultural Soldevila i voluntaris van dur a terme la primera intervenció per recuperar l’olivera monumental del Pla de Pino. La jornada va consistir en desbrossar l’olivera tota coberta, neteja dels seus voltants i acondicionament de l’entorn.

En aquest entorn i al voltant de l’olivera han preparat tot un seguit d’activitats de les quals esperen poder gaudir. Des del municipi volen donar les gràcies a tots els qui han fet possible la recuperació d’aquesta olivera: el Sr. Llorenç Giménez, propietari, l’Ajuntament de Campredó i els voluntaris que han fet la neteja i el desbroçament.

Programació prevista:

3 d’octubre: Pla de Pino

  • 18.00h Poesies Fargues, Morrudes i Sevillenques
  • 19.00h Jotes dels plegadors

4 d’octubre: Pla de Pino

  • 11. 00h Explicació de la recuperació de l’olivera monumental de la Finca de Pino
  • 11.15h Inauguració de l’exposició d’eines del camp a la mateixa Finca de Pino
  • 12.00h Tast de diferents olis de productors campredonencs
  • 1r concurs d’olives posades. Olives amb tot, tot i tot (tapes)
  • 10.00h Sortida a peu Camí Ranxero (davant Pavistam)
  • 10.30h Sortida en bici Camí Ranxero (davant Pavistam)
  • 10.30h Servei de transport fins al pla de Pino (sortida plaça de l’església)

Redacció – J. V. G.

 

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -