14.3 C
Amposta

L’Ajuntament d’Alcanar aprova un nou pla de participació ciutadana

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El ple d’Alcanar del dia 28 de gener va aprovar amb el suport de la majoria dels grups, excepte de Desperta’t, que es va abstenir, el Pla de participació ciutadana 2021-2023. L’objectiu de l’ajuntament és dotar-se d’un instrument de planificació que estableixi els objectius i les accions que s’han de dur a terme en l’àmbit de la participació durant els pròxims anys.

“A través del desenvolupament d’eines de proximitat i participació de la ciutadania, l’Ajuntament d’Alcanar té la voluntat de vetllar per la promoció de la cohesió social i el foment de l’espai públic conjunt, amb la implicació del nombre més gran de persones, associacions, entitats i altres agents locals”, explica Joan Roig, alcalde d’Alcanar i impulsor de l’anterior pla.

El pla actual parteix d’un procés d’actualització de l’anterior i s’han tingut en compte tots els elements que intervenen en la participació ciutadana i s’han identificat els aspectes a millorar en funció de les experiències passades. En aquest sentit, s’ha volgut planificar amb la col·laboració dels ciutadans de la població.

“La metodologia dissenyada ha consistit en sessions de debat, primer amb l’equip de govern i després amb totes les entitats i consells consultius al nostre abast, dividits per grups de treball territorials i sectorials”, explica Meritxell Ulldemolins, regidora de Participació Ciutadana.

“A més, davant la situació d’excepció que hem viscut durant aquests últims mesos a causa de la Covid-19, hem tingut en compte la incorporació de mitjans tecnològics per tal de realitzar les diferents comunicacions i garantir la participació ciutadana, com ara el canal de difusió d’avisos del WhatsApp, les reunions telemàtiques o els pressupostos participatius en línia”, afegeix la regidora.

L’Àrea de Participació Ciutadana també desplega altres processos i canals participatius que ajuden la ciutadania a fer sentir la seua veu o implicar-se en el procés de presa de les decisions, com el programa d’Alcanar Ràdio, Millorem Alcanar, les càpsules i les reunions participatives amb les entitats i associacions del municipi, o els pressupostos participatius, els quals donen peu a la ciutadania i les entitats a presentar i escollir les propostes d’actuació de l’Ajuntament.

Consulta aquí el Pla de participació ciutadana 2021-2023.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -