EbreNotícies

L’Agència Catalana de l’Aigua analitzarà els aqüífers de l’Ametlla de Mar

L'ACA inverteix més de 300.000 euros en el control del nivell de les aigües subterrànies a quatre comarques tarragonines

S’instal·laran nou punts per analitzar aqüífers de l’Ametlla de Mar, Valls, Cambrils, Montblanc, Rocafort de Queralt, Alforja i Vandellòs. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte per habilitar nou punts de control de les aigües subterrànies en quatre comarques tarragonines, concretament al Baix Ebre, l’Alt i el Baix Camp i la Conca de Barberà. Aquests punts, denominats piezòmetres, es col·loquen en profunditats que oscil·len entre els 50 i els 150 metres. Serviran per analitzar els nivells d’aigua d’uns aqüífers que fins ara disposaven d’escassos punts de control. Les actuacions planificades, que es podran consultar fins el 4 de juliol, tant presencialment com per via telemàtica, es duran a terme als municipis de l’Ametlla de Mar, Valls, Cambrils, Montblanc, Rocafort de Queralt, Alforja i Vandellòs, amb l’objectiu de controlar i fer seguiment dels nivells piezomètrics dels aqüífers presents en aquests àmbits. Es preveu destinar més de 311.000 euros en els treballs.

En els municipis de l’Ametlla de Mar i Montblanc es preveu perforar dos piezòmetres a cada municipi, mentre que a la resta de municipis se n’instal·larà un. Segons fonts de l’ACA, actualment, la xarxa de control piezomètric està integrada per prop d’uns 250 punts de control, distribuïts entre les diferents masses d’aigua subterrània de Catalunya.

Els nous piezòmetres, que s’habilitaran en un període de quatre mesos, serviran per disposar de forma periòdica de dades de nivells d’aigua subterrània en aqüífers on existeixen pocs punts de control i per tant permetran complementar i actualitzar la informació disponible en aquests àmbits. S’analitzarà, per tant, els seus volums i la seva evolució, amb l’objectiu de valorar l’estat quantitatiu de les corresponents masses d’aigua subterrànies.

Redacció – V. Llombart

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close