14.3 C
Amposta

L’ACM comparteix l’agenda municipalista del món rural i el despoblament amb la consellera Teresa Jordà

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de l’ACM, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, i el secretari general adjunt de l’entitat municipalista, Sergi Penedès, s’han reunit aquest dilluns al migdia amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. La trobada forma part de la ronda de contactes institucionals que l’ACM està mantenint amb els màxims dirigents del Govern de Catalunya i buscar vies de col·laboració entre món local i els Departaments.

En la reunió, el president de l’ACM ha exposat les prioritats del municipalisme català, que passen per la lluita per fer front a l’emergència climàtica, la qualitat de vida i el benestar, i les oportunitats i la prosperitat als pobles i ciutats de Catalunya. Per aconseguir-ho, el paper del món rural i dels municipis petits és cabdal. Tal i com ha dit Soler: “El món rural català és triplement estratègic: com a factor de fixació de la població i lluita contra el despoblament, com a garantia de la qualitat de vida dels veïns i veïnes, i també com a motor de generació d’oportunitats, llocs de treball i inversions”.

El president de l’ACM ha avançat així, les que seran dues de les principals línies de treball del municipalisme català per aquest mandat, el món rural i la lluita contra el despoblament. En aquest sentit, des de l’ACM s’ha explicat que la Fundació Transparència i Bon Govern Local ha iniciat un projecte per combatre el despoblament amb la col·laboració de la Fundació Pi i Sunyer. L’objectiu és conèixer la realitat dels Municipis de menys de 1.000 habitants i implementar proves pilot per evitar que la gent marxi d’aquests pobles.

L’agenda municipalista en aquesta matèria és molt àmplia: els indicadors de ruralitat, la problemàtica dels purins, el consum de proximitat i els productes Quilòmetre Zero, entre molts altres. El president de l’ACM, Lluís Soler, destaca que “la riquesa de Catalunya és la seva diversitat i realitat geogràfica i cal que la potenciem activament. Tenim un país amb ciutats punteres a nivell internacional, i al mateix temps zones rurals, costaneres i d’interior que donen equilibri i tenen un gran potencial si ens ho creiem”. Així ha afegit que “tenir un país vertebrat és vital per poder gestionar millor el territori, que té un enorme potencial no només turístic i econòmic, sinó també paisatgístic i natural”. Totes dues parts, Departament i ACM, s’han compromès a seguir treballant per col·laborar en els projectes a favor del món rural català.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -