14.3 C
Amposta

L’ACM aborda la millora de la seguretat i la convivència als municipis amb el conseller d’Interior

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de l’ACM, el vicepresident i alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, i la secretària general, Joana Ortega, s’han reunit aquest dimarts al migdia amb el conseller d’Interior, Miquel Buch.

La trobada ha servit per abordar l’agenda municipalista en l’àmbit de seguretat, emergències, trànsit i protecció civil. Totes dues institucions ja van col·laborar aquest estiu per conscienciar la ciutadania sobre les conseqüències penals i personals que es poden produir arran d’imprudències en la conducció. L’ACM també ha reivindicat, en més d’una ocasió, la necessitat de millorar la seguretat dels municipis a través d‘una modificació del Codi Penal que ajudaria a l’esforç que es realitza des de la Conselleria d’Interior amb la incorporació de nous agents dels Mossos en els propers anys.

L’àmbit de la seguretat és estratègic per al municipalisme català. En paraules del seu president, Lluís Soler, “tot el que fa referència a la seguretat pública, la prevenció, la resposta i la gestió de les emergències, la protecció civil o el trànsit, són elements vitals per garantir la qualitat de vida arreu del país”.

En aquesta línia, el president de l’ACM, ha destacat que “una bona coordinació entre Mossos d’Esquadra i policies locals és vital per vetllar per la seguretat als nostres pobles i ciutats i potenciar una bona convivència”. I ha afegit que “la voluntat de servei és una de les característiques que compartim amb els cossos de seguretat. Estar al servei del ciutadà requereix no només voluntat, sinó també una bona coordinació i planificació. Potenciar la convivència i la cohesió ciutadana parteix d’actituds cíviques i respectuoses que cal fomentar”.

Sobre la taula també s’ha parlat de com seguir donant suport des del món local a la prevenció d’incendis forestals, com millorar la coordinació entre policies locals i Mossos d’Esquadra amb patrullatges conjunts i intercanvi d’informació, i afrontar una actualització de la Llei catalana de policies locals, que data de 1991, per millorar l’estabilitat de les plantilles i unificar condicions laborals.

La trobada també ha servit per abordar qüestions com els plans locals de seguretat, el paper dels agents de Protecció Civil, l’ús de càmeres de videovigilància o programes de mediació i atenció a les víctimes, sobretot, de violència masclista.

L’ACM i la Conselleria d’Interior s’han emplaçat a seguir mantenint la bona entesa i la col·laboració en iniciatives que ajudin a millorar els serveis que es presten a la ciutadania.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -