14.3 C
Amposta

L’ACM aborda la connectivitat als municipis, les polítiques digitals i l’administració pública amb el conseller Jordi Puigneró

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de l’ACM, Lluís Soler, el vicepresident de Territori Digital i Sostenibilitat, Sergi Pedret i la secretària general, Joana Ortega, es van reunir aquest dijous al migdia amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

La trobada va servir per abordar l’agenda municipalista en matèria de l’accés a les TIC per part de tota la ciutadania, administracions i empreses, des de qualsevol racó del país, la digitalització com a motor d’oportunitats, i les polítiques de funció i administracions públiques, entre altres.

Tal i com ha destacat el president de l’ACM, “la millor manera de garantir la igualtat entre tots els ciutadans del país, visquin on visquin, i la implementació d’empreses, o el què és el mateix, lluitar contra la despoblació, és mitjançant l’accés a les TIC”. I aquí el desplegament de la fibra òptica, i les solucions alternatives per a municipis on no sigui accessible, és clau per al municipalisme català.

Així, es va parlar del pla de desplegament de fibra òptica promogut pel Govern català amb la intenció de connectar tot el territori. Es preveu que durant aquest 2020 totes les capitals de comarca ja estiguin connectades i que al 2023 ho estiguin tots els municipis del país.

El municipalisme català va expressar també a seva voluntat d’aliat del govern en el desplegament, accés i espais de proves pilot en matèria TIC. Així doncs, totes dues parts han acordat col·laborar en el desplegament de la xarxa 5G, o l’estratègia Blockchain, entre altres, com a motor d’innovació, oportunitats i millora de la qualitat de vida a tot el territori.

El president de l’ACM, Lluís Soler, destaca que “la tecnologia és una eina que pot ajudar-nos a oferir serveis de major qualitat i valor afegit als nostres veïns i veïnes. Per fer dels nostres municipis, llocs on viure millor, on generar més oportunitats i on fomentar la participació de tots els ciutadans”. I afegeix que “apostar per la innovació tecnològica és una estratègia que han de tenir els nostres pobles i ciutats per garantir un futur millor, un futur més sostenible i un futur d’oportunitats, visquin on visquin i tinguin la dimensió que tinguin. És vital que l’administració local sigui pionera impulsant un nou model més inclusiu, obert i flexible”.

Durant la reunió també es va parlar de com potenciar l’administració pública local per seguir donant un servei de qualitat i fer front als reptes que sorgeixen amb un model més flexible, obert, digital i eficient i amb una millora de l’intercanvi de dades entre administracions per evitar duplicitats i fomentar el govern obert. En aquest sentit, es pretén seguir donant eines i formació als servidors públics amb una col·laboració estreta amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya per adaptar-se els canvis, generar coneixement i afrontar la revolució digital que ha de servir per millorar el servei prestat. I també les oportunitats que ofereix la tecnologia blockchain que permetrà millorar la gestió de residus, donar suport a la transició energètica impulsant l’autoconsum fotovoltaic o afavorir l’accés de la ciutadania a serveis públics personalitzats.

La trobada es va emmarcar en la ronda de contactes que el president de l’associació manté amb tots els membres de l’executiu català per abordar l’agenda municipalista en matèria de lluita contra el canvi climàtic, de millora de la qualitat de vida i de creació de riquesa a tots els pobles i ciutats de Catalunya.

Redacció – C. M.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -