14.3 C
Amposta

La Xarxa Europea d’Acció Climàtica avisa que els conflictes locals per les renovables estan “una mica sobrevalorats”

L'organització admet que la costa "no és la millor opció", però diu que calen energies netes per "protegir la natura"

El més vist

- Advertisement -
La Xarxa Europea d’Acció Climàtica (CAN Europe) avisa que els conflictes locals per les renovables estan “una mica sobrevalorats”. Preguntat per les reticències d’alguns territoris de Catalunya, com l’Empordà, l’expert en polítiques de transició energètica de CAN Europe, Jöerg Mühlenhoff, admet a l’ACN que “una reserva natural o la línia de la costa potser no és la millor opció”, però creu que se sobreestima el rebuig que poden generar les renovables. “Al nord d’Alemanya també hi havia preocupació pel turisme, però es va veure que la gent identificava els molins de vent amb el progrés”, remarca. La pressió de Brussel·les per augmentar l’ús de les renovables ha reactivat el debat a Catalunya, on hi ha una moratòria als projectes.
“Si es vol protegir la natura, s’haurà d’utilitzar més renovables”, defensa Mühlenhoff, posant com a exemple de l’escalfament global del planeta les recents inundacions a Alemanya i Bèlgica.

- Advertisement -

Brussel·les reclama que el 40% del consum final d’energia sigui d’energies renovables el 2030.

Segons Mühlenhoff, l’obstacle principal pel desplegament de les renovables és “la burocràcia a nivell local, regional i estatal”. “Falta seguretat jurídica per a les inversions”. Posa com a exemple el cas d’Espanya durant el govern de Mariano Rajoy: “El marc era molt negatiu, els impostos desincentivaven la gent a utilitzar les renovables”.

La Comissió Europea assegura que la reforma de la directiva europea sobre renovables que ha posat sobre la taula donarà “més certesa” als inversors amb “més suport” per als sectors on s’ha fet poc progrés.

Font: ACN
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -