14.3 C
Amposta

‘La Villa del Seis’, del somni a la realitat

El primer tràiler veurà la llum el 17 de setembre i l'estrena del llargmetratge està prevista per a l'hivern de l'any vinent

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una família normal i corrent és desviada de la seua ruta de destí, per carretera, per a portar-los fins a un petit poble en ruïnes. Un lloc amb una història a explicar en què la realitat es fon amb la fantasia.

Aquesta història adaptada a un llargmetratge de 87 minuts cobra vida a Marmellar (Montmell, Baix Penedès). Està escrita i dirigida pel deltebrenc Gerard Bertomeu, un fuster i pare de família de 35 anys que, amb un somni, va decidir d’escriure un guió cinematogràfic i que, amb lluita i dedicació, ha pogut fer realitat el seu somni, un somni anomenat La Villa del Seis.

La passió pel cinema ja li ve des de ben petit. El seu pare tenia una Sony de les antigues que al director de la Villa del Seis, Gerard Bertomeu, de petit ja li prohibia tocar. Els caps de setmana el seu germà jugava a futbol, i ell esperava amb moltes ganes que arribés el cap de setmana per què els seus pares se n’anessin amb el seu germà als partits. “Aquestes hores es convertien en el moment per poder agafar la càmera i per parlar amb alguns amics per aprofitar i gravar les meves primeres produccions durant les dues hores que duraven els partits del meu germà”, explica Bertomeu.

 

La Villa del Seis va sorgir d’una il·lusió. Segons detalla el deltebrenc, la creació d’una història era una il·lusió que portava dintre: “Vaig fer un curs d’escriptura, però tenia molts de dubtes. També vaig demanar ajuda, però se’m van obrir molt poques portes”. Això va suposar que el deltebrenc deixés d’escriure per falta d’ajuda o motivació, “però va arribar un punt clau en què va arribar una persona que em va ajudar i em va servir de trampolí per a obrir-me a mi mateix i continuar endavant amb el meu projecte”.

 

 

Els rodatges del llargmetratge s’han dut a terme en dues fases dividides entre l’any 2020 i 2021. Actualment, el llargmetratge es troba en fase de postproducció, però ha sigut un projecte que ha implicat molta gent: David Bertomeu (ajudant de direcció), Antonio Machado (director de fotografia), Jennifer Barberà (directora de producció), Lluís Ramírez (tècnic de so), Antonio J. Asiáin (música), Sergio Martínez (il·luminació), Paco Quesada (auxiliar de càmera), Jennifer Barberà, Paula Callau i Joan García (maquillatge), Sílvia Ramírez (perruqueria), Ainhoa Carles (efectes visuals), Associació Lo Barracot (departament d’Art).

Imatges de la segona fase de rodatge. Foto: Cedida
Imatges de la segona part del rodatge. Foto: Cedida
Imatges de la segona part del rodatge. Foto: Cedida
L’equip de “La Villa del Seis” durant la segona fase de rodatges. Foto: Cedida
Imatges de la segona part del rodatge. Foto: Cedida

Alguns dels actors i actrius que han donat vida als personatges de “La Villa del Seis” han sigut: Jorge Cunyat, Laura de la Vega, Víctor Sanchez, Nacho Guerreros, Carmen Vilao i José Ruiz.

José Ruiz, que interpreta el paper d’Ángel, assegura “quan em van passar el guió, vaig començar a llegir-lo i no vaig parar fins al final. Tenia moltes ganes de començar, volia actuar i conèixer al meu personatge més a fons. És molt fàcil buscar els personatges davant del mirall. Gairebé sempre allà, els trobo. I el resultat es veurà a la pel·lícula”.

 

 

 

 

D’altra banda, Carmen Vilao, ha explicat: “el guió em va interessar des de la primera pàgina, la història t’atrapa. I el meu personatge, sens dubte és un regal. L’agent Elisa va molt més enllà d’una agent de policia, està plena de matisos i porta un misteri del qual aquí no puc parlar”.

 

 

 

El reconegut actor Nacho Guerreros, que va passar tres dies al delta de l’Ebre aprofitant el rodatge, ha assegurat que no va poder rebutjar la proposta. “Em va semblar un molt bon guió, no vaig poder dir que no. Era un personatge complex, ja que va ser un personatge que realment va existir i va desaparèixer. A mi em feia una mica de por el misteri que envoltava aquell personatge i després el fet que ho havíem de gravar de nit en aquell lloc, em feia una mica de respecte, la veritat”.

 

 

Un fuster i pare de família que ha aconseguit fer el seu somni realitat “amb molta lluita i esforç”. L’autor de La Villa del Seis, ha assenyalat que “tothom qui tinga un somni o una afició, que lluiti perquè amb constància, esforç i treball els somnis també es fan realitat”.

El primer tràiler veurà la llum el 17 de setembre i l’estrena del llargmetratge està prevista per a l’hivern de l’any vinent.

Redacció- Xavi Llambrich

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -