14.3 C
Amposta

La URV ofereix cursos a l’estiu per despertar entre els joves l’interès per la recerca

El programa EstiURV i el Campus Fisicomatemàtic estan adreçats a l’estudiantat de primer de batxillerat i quart d’ESO perquè ampliïn els coneixements científics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Universitat Rovira i Virgili torna a oferir aquest estiu cursos i activitats científiques per a estudiants de primer de batxillerat i quart d’ESO. A través del programa EstiURV i el Campus Fisicomatemàtic, eminentment pràctics, es pretén proporcionar als joves assistents formació científica i tècnica sobre diferents disciplines que s’imparteixen a la URV per tal que ampliïn coneixements i se’ls despertin vocacions científiques i professionals, a més d’interès per la recerca. 

El programa EstiURV està format per vuit cursos presencials d’entre 15 i 25 hores que es faran durant les primeres setmanes de juliol als campus Sescelades, Bellissens i Terres de l’Ebre, amb un preu de matrícula de 20 euros. El termini d’inscripció, que de moment es desenvolupa a bon ritme, acaba el 21 de juny. Tota la informació es troba en aquest enllaç.

Els cursos d’aquest any són:

  • Construint la meva marca personal, sobre màrqueting personal.
  • Introducció a l’enginyeria mecànica assistida per ordinador, en què hi haurà disseny 3D, plànols, mòduls de simulació de mecanismes, càlculs estructurals i mecanitzat de peces.
  • Python, juguem?, per aprendre a programar de manera pràctica desenvolupant petits jocs.
  • Matemàtiques i Física. Pilars del coneixement i de les modernes tecnologies, en què es parlarà de superconductivitat, d’aplicacions actuals de la relativitat general d’Einstein, de ciència de dades, d’astronomia i astrofísica, i de matemàtiques i els principis de mínim.
  • Primers auxilis: com hem d’actuar, que és una de les novetats d’enguany i que s’imparteix al Campus de Terres de l’Ebre.
  • Suma’t a l’alimentació saludable, que és una introducció a les bases teòriques i pràctiques de l’alimentació saludable.
  • Procés de fabricació d’objectes amb tècniques de disseny i producció 3D: Autocad, vol de dron, impressió 3D i talladora làser CNC.
  • Experimentem amb la Química!, en què es treballaran els conceptes de reacció química i catàlisi, l’energia que es pot treure de les reaccions químiques… 
Campus Fisicomatemàtic

Pel que fa al Campus Fisicomatemàtic, tindrà lloc del 27 de juny al 27 de juliol i el període d’inscripcions estarà obert fins el 26 de juny (Aquí, l’enllaç per inscriure-s’hi). S’hi ofereixen una sèrie de sessions interactives sobre temes d’interès i actualitat relacionats amb la física i les matemàtiques, com ara la intel·ligència artificial, la codificació, l’astrofísica, el magnetisme, la simetria, la mecànica quàntica, els sensors i els biosensors, la nanotecnologia, la física estadística, els semiconductors assistits per llum…

Les sessions seran impartides per investigadors rellevants que treballen en aquests camps. Com en el cas del programa EstiuURV, els estudiants amb millor expedient acadèmic tindran preferència a l’hora de cobrir les places. 

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -